Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik redder du ekteskapet etter ferien

Seinsommeren er høysesong for å oppsøke samlivshjelp. Unngå de største «ektefellene».

MYE SAMMEN: - I ferien er parene ofte med hverandre hele tida, og da er det lett å oppdage ulikhetene seg imellom. Dessuten er det mange som ser på ferien som en «siste sjanse» til å sjekke om de vil fortsette forholdet, sier samlivsterapeut Eva Mohn. Foto: COLOURBOX
MYE SAMMEN: - I ferien er parene ofte med hverandre hele tida, og da er det lett å oppdage ulikhetene seg imellom. Dessuten er det mange som ser på ferien som en «siste sjanse» til å sjekke om de vil fortsette forholdet, sier samlivsterapeut Eva Mohn. Foto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet): Økonomi, sex, barneoppdragelse og utroskap. Det er temaer som kan få varme følelser til å kjølne mellom ektepar.

Og det er akkurat nå, i perioden etter sommerferien, at flest par oppsøker hjelp hos parterapeuter.

- I ferien er parene ofte med hverandre hele tida, og da er det lett å oppdage ulikhetene seg imellom. Dessuten er det mange som ser på ferien som en «siste sjanse» til å sjekke om de vil fortsette forholdet, sier samlivsterapeut Eva Mohn.

- Pengekrangel er verst

I 2012 var det nesten 10 000 ektepar i Norge som valgte å skille lag, mens i overkant av 11 000 tok ut separasjon, ifølge Statistisk sentralbyrå.

I en studie publisert i det amerikanske tidsskriftet «Family Relations» trekkes krangel om penger fram som den største årsaken til skilsmisse.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.