Slik rengjør du grillen

La grillen gjøre jobben for deg.

GRILLRISTEN: Brenn av i fem minutter. FOTO: Øivind Lie
GRILLRISTEN: Brenn av i fem minutter. FOTO: Øivind Lie Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Enten du har kjøpt en stor verandagrill eller en liten bærbar grill, er vedlikeholdet avgjørende for om den skal vare lenge.

I tillegg er en ren grill viktig for at grillmiddagen skal bli perfekt. Husk også at en grill som er full av fett og gamle matrester kan være brannfarlig.

Utsiden I følge Jonas Axelsson, selger hos Landmann griller, oppfattes det blanke stålet som brukes i griller som rustfritt og vedlikeholdsfritt. Det stemmer sjelden.

Stålet som brukes er det som kan kalles kromstål eller rusttregt stål. Det betyr at dette stålet trenger vedlikehold selv om det har mye større motstand mot rødoksidering og annen form for korrosjon enn vanlig stål.

Her har han følgende råd til hvordan utsiden blir ren:

Tørk av fett og lignende med en fuktig klut og litt oppvaskmiddel. Gni ut et tynt lag med Autosol på et begrenset område. Poler med klut eller svamp til skitt og overflaterust er borte fra overflaten. Poler i samme retning som stålet er børstet i. Tørk vekk overskuddsmiddel og skitt med en fille, og gjenta behandlingen flate for flate. Spray på et lag med CRC 5-56 eller WD-40 på grillen. Pass på at du ikke sprayer på grillskålens innside eller andre overflater som er i kontakt med mat. Gni ut med en klut så grillen blir blank og fin. Overflaten får også en hinne som beskytter mot korrosjon. Innsiden Her kan du la grillen gjøre jobben for deg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer