Slik revolusjoneres verden i løpet av 15 år

Disse 12 teknologiene kan forandre livet til privatpersoner og bedrifter, i hele verden.

12 TEKNOLOGIER: Det internasjonale konsulentfirmaet McKinsey har publisert en rapport om «12 teknologier som vil forandre livet, forretninger og den globale økonomien i hele verden». Foto: COLOURBOX
12 TEKNOLOGIER: Det internasjonale konsulentfirmaet McKinsey har publisert en rapport om «12 teknologier som vil forandre livet, forretninger og den globale økonomien i hele verden». Foto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet): Det internasjonale konsulentfirmaet McKinsey har publisert en rapport om «12 teknologier som vil forandre livet, forretninger og den globale økonomien i hele verden».

- Dette er teknologier som har mulighet til å skape betydelige endringer i samfunnet. Land som Norge har mye kompetanse, og er bra posisjonert for trendene som antas å ha varighet til 2025 eller lenger, sier administrerende direktør i McKinsey Norge, Ole Jørgen Vetvik (37), til Dagbladet.

McKinsey er en av de største konsulentfirmaene i verden, og er rådgivere for mange av «Fortune 500-bedriftene» i verden. McKinsey bruker årlig 600000 timer på forskning  og kunnskapsutvikling.

Grundig analyse

Noen av de 12 teknologiene med en antatt tiltakende vekst er blant annet «automatisering av tankearbeid», «tingenes Internett», «avansert robotteknikk», «3D-printing», «avansert materiale» og «neste generasjons genteknologi».

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.