Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Slik ser det egentlig ut på hotellstranda

Nettside avslører omfattende bildejuks fra hotellene.

DRØMMEN OM EN ØDE STRAND: Får du nok ikke oppfylt ved hotellkomplekset Gran Bahia Principle Punta Cana på Den dominikanske republikk.
DRØMMEN OM EN ØDE STRAND: Får du nok ikke oppfylt ved hotellkomplekset Gran Bahia Principle Punta Cana på Den dominikanske republikk. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Oj, var hotellbassenget virkelig så lite, kjære?

Mange har nok latt seg overraske over at hotellet i virkeligheten ikke akkurat ser ut som det gjør på hotellets nettsider.

Og bildejukset er mye mer omfattende og bevisst enn det mange tror, ifølge det amerikanske nettstedet Oyster.com.

Avdekker juks Nettsiden har satt seg som mål å avsløre hoteller som jukser med bilder i sine reklamer.

Oyster fungerer som en vanlig hotellbookingportal, samtidig som de samler inn bilder fra hvordan fasilitetene virkelig ser ut.

Et stort korps av frivillige tester hotellene for nettsiden og tar bilder for å dokumentere hva de finner.

Siden juni 2009 har disse hotelltesterne tatt over 50 000 bilder over hele verden.

Prosjektet kom i stand på bakgrunn av opplevelser og tilbakemeldinger fra Oysters ansatte og deres brukere som reagerte på at noen hotellbilder så ut til å være sterkt manipulert.

Overrasket Ifølge Oyster.coms redaktør, Kelsey Blodget, er det mange hoteller som lar seg friste til å forandre både byggets utseendet og omgivelsene rundt.

ØDELEGGER IDYLLEN: Sofitel i Los Angeles har kjøpesentret Macy's som sin nærmeste nabo. Det er ikke fint nok for hotellets ledelse, som har fjernet senteret fra hotellbildene. Foto: Oyster.com
ØDELEGGER IDYLLEN: Sofitel i Los Angeles har kjøpesentret Macy's som sin nærmeste nabo. Det er ikke fint nok for hotellets ledelse, som har fjernet senteret fra hotellbildene. Foto: Oyster.com Vis mer

- Vi er sjokkert over hvor mange hoteller som bruker redigeringsprogrammer for å manipulere bildene, sier Blodget til Daily Mail.

- Prosjektet tar sikte på å vise de reisende hva som faktisk venter dem der. Skal du kjøpe en bil, kan du prøvekjøre den. Det kan du ikke med en reise, utdyper hun.

Ikke så øde Mange ønsker å unngå de store folkemassene når de skal på ferie.

Et hotell på Den dominikanske republikk prøver å appellere til nettopp dette og viser fram strandbilder hvor det knapt er et menneske.

Ifølge Oysters egne bilder er ikke dette helt sant.  Nettsidens utsendte kom tilbake med bilder av overfylte strender med solsenger og mennesker i hopetall.

Manipulering I andre tilfeller har hotellene like godt redigert vekk hele bygninger eller kvartaler.

Reklamebildene for hotellet Sofitel i Los Angeles, USA viser for eksempel det avskjermede bassenget på byggets tak.

Forventer du som reisende en stille oase midt i en storby, blir du skuffet.

Hotellet har nemlig helt utelatt kjøpesenteret Macy's som nærmest henger over bassengkanten.

Fjernet lyskryss Fra hotellet Hyatt Regency i Wahington er det omtrent 500 meter til kongressbygningen Capitol Hill.

Ut i fra bildet på hotellets nettside kan det se ut som Kongressen ligger vegg i vegg.

The Essex House Hotel i Miami har også vært vel kreative med redigeringen. De har fjernet lyskrysset utenfor hotellet.

Flere eksempler finner du i Oysters serie «Photo Fakeout».

SKAL HAN VIRKELIG SURFE HER? Den mannlige modellen på ett av reklamebildene for Aqua Hotel i Miami har tatt med seg surfebrettet i bassenget. Oysters bilder og tilbakemeldinger fra besøkende tyder på at bassenget er på størrelse med et badekar. Foto: OYSTER.COM
SKAL HAN VIRKELIG SURFE HER? Den mannlige modellen på ett av reklamebildene for Aqua Hotel i Miami har tatt med seg surfebrettet i bassenget. Oysters bilder og tilbakemeldinger fra besøkende tyder på at bassenget er på størrelse med et badekar. Foto: OYSTER.COM Vis mer