Slik sikrer du deg drømmepensjon

Koster mer enn før.

PLANLEGG PENSJONISTTILVÆRELSEN: Det er mange grep du kan ta for å sikre økonomien når du trer inn i pensjonistenes rekker. Foto: COLOURBOX
PLANLEGG PENSJONISTTILVÆRELSEN: Det er mange grep du kan ta for å sikre økonomien når du trer inn i pensjonistenes rekker. Foto: COLOURBOX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er viktig å ha i bakhodet at du i beste fall bare vil sitte igjen med 66 prosent av det du tjener når du slutter i jobb. Selv om skatten er litt lavere for pensjonister, kan det likevel bli trangt økonomisk for mange, sier økonomiekspert Hallgeir Kvadsheim.

Én av sju sier de bare tåler 10-20 prosent nedgang i inntekten når de går av med pensjon, viser tall fra Sparebank1.- Når du nærmer deg pensjonsalder bør du stikke fingeren i jorda og se hvor langt pensjonen rekker. Vil du kunne opprettholde det forbruket du ønsker? Selv om de fleste har færre utgifter som pensjonist, er det like viktig å planlegge økonomien som det har vært før, sier han.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer