Slik sikrer du deg en god økonomi som pensjonist

Bare halvparten tror de vil ha nok penger å rutte med - her er grepene du bør ta.

HAR NOK: Halvparten av norske arbeidstakere tror de vil ha nok penger å rutte med når de går av med pensjon, viser en fersk undersøkelse Ipsos MMI har utført for Dagbladet. Foto: SARA JOHANNESSEN / NTB SCANPIX
HAR NOK: Halvparten av norske arbeidstakere tror de vil ha nok penger å rutte med når de går av med pensjon, viser en fersk undersøkelse Ipsos MMI har utført for Dagbladet. Foto: SARA JOHANNESSEN / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Nordmenn bekymrer seg lite for tykkelsen på lommeboka den dagen de slutter i jobb. Kvitt deg med gjeld og sørg for å ha økonomisk selvstendige barn når du blir pensjonist, råder ekspertene.

Halvparten av norske arbeidstakere tror de vil ha nok penger å rutte med når de går av med pensjon, viser en fersk undersøkelse Ipsos MMI har utført for Dagbladet.

De eldste - 60+ - er tryggest på at de vil klare seg godt økonomisk.

Agnes Bergo, daglig leder i Pengedoktoren AS tror de fleste tenker på livskvalitet - og ikke forbruk - når de svarer på dette spørsmålet.

- De fleste pensjonister har det de trenger av ting og tang. Og man kan like det eller ei - men når man blir eldre, orker de færreste all den reisingen de i yngre dager trodde de ville gjøre som pensjonist.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.