Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Pensjonistdrømmen:

Slik sikrer du deg pensjonistdrømmen

Nærmer du deg pensjonsalder og er bekymret for at det ikke blir nok å leve (godt) av? Det er ikke for sent å ta grep.

VENNSKAP: - Det er to ting som betyr noe: Å leve livet fullt ut og å ha gode venner, mener Morten Husby og Claus Nergaard. Oslo-mennene har kjent hverandre i mange år og tilbringer mye fritid på seilturer. Begge ser fram til pensjonisttilværelsen. Foto: Lars Eivind Bones
VENNSKAP: - Det er to ting som betyr noe: Å leve livet fullt ut og å ha gode venner, mener Morten Husby og Claus Nergaard. Oslo-mennene har kjent hverandre i mange år og tilbringer mye fritid på seilturer. Begge ser fram til pensjonisttilværelsen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

En del blir først interessert i pensjon når det er faretruende sent – og noen får seg nok noen overraskelser når de ser at de blir sittende igjen med mindre enn de hadde regnet med, sier Stian Revheim, pensjonsekspert i DNB.

Tidligere var det i større grad slik at man kunne leve på det man fikk i pensjon fra folketrygden. Nå er en større del av ansvaret lagt på deg selv. Det betyr at det er enda viktigere enn før å forberede seg til pensjonsalder, påpeker han.

Begynn med å skaffe deg oversikt over hva du kan vente å få i pensjon. Deretter bør du tenke gjennom når du ser for deg å gå av med pensjon og hvordan du ønsker å leve som pensjonist.

Er du 55 år eller eldre og ennå ikke har begynt å spare, må du ty til mer drastiske grep hvis du skal nå målet ditt.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?