- HVOR SKAL JEG SITTE DA? Her er mye feil. Løse gjenstander, som stormkjøkken og golfkøller, bør pakkes ned i sekker eller kofferter. Også hunden bør sikres, så den ikke suser av gårde ved eventuell hard nedbremsing eller kollisjon. Foto: NTB Scanpix
- HVOR SKAL JEG SITTE DA? Her er mye feil. Løse gjenstander, som stormkjøkken og golfkøller, bør pakkes ned i sekker eller kofferter. Også hunden bør sikres, så den ikke suser av gårde ved eventuell hard nedbremsing eller kollisjon. Foto: NTB ScanpixVis mer

Bilferie

Slik sikrer du feriebilen­

Pakk ordentlig, og sett av 15 minutter til å sikre deg mot motorhavari på ferieturen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I 2016 planla nesten halvparten av alle nordmenn over 18 år å dra på bilferie på sommeren. Det viser en undersøkelse som ble foretatt av Yougov for Kongelig Norsk Automobilklub (KNA) i fjor.

Fagfolk er imidlertid kritisk til at mange slurver med forberedelsene, før de legger ut på langtur. For er man uheldig, kan en lite velholdt bil bidra til å ødelegge ferien.

- Generelt sett er det lurt å ha hatt service i forkant av bilferien. Dessverre er det mange som tenker at det ikke er så viktig å kontrollere kjøretøyet da, men det er verre å bli stående på en fremmed landevei med motorhavari, sier generalsekretær Børre Skiaker i KNA til Dagbladet.

Dette må du se over

Etter service vil det viktigste - blant annet olje, batteri, motor, dekk og bremser – være kontrollert. Du kan også gjøre mye av denne jobben selv. Skiaker mener det kan gå unna i en fei. Gjør du dette ved en bensinstasjon, så har du også alt utstyret du trenger, i nærheten.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn