PÅSKEKLART: Det helstekte lammet klart for bordet. Foto: Mette Møller
PÅSKEKLART: Det helstekte lammet klart for bordet. Foto: Mette MøllerVis mer

Slik sikrer du lammekvelden i påsken

Se oppskriften på perfekt lammelår, samt hvordan du kan bruke restene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): En god lammemiddag eller to hører med til påskefeiringen for de aller fleste av oss.

JAN ROBIN EKTVEDT • Han er er Dagbladets nye kokk i vår. Han er en kreativ og ujålete kokk som liker å kombinere gode, norske råvarer med oppskrifter og krydder fra hele verden. • Jan Robin er med på kokkelandslaget, og har blant annet jobbet som assisterende kjøkkensjef på restauranten Strand. • Han har akkurat startet spisestedet Hitchhiker i Mathallen i Oslo.

I påskemåneden kjøper vi nordmenn faktisk nærmere tre ganger så mye lammekjøtt som i en normalmåned.

Og norsk lam er regnet som en råvare i verdensklasse!

Krydder

Med fintrevlet, mørt og saftig kjøtt er lam en takknemlig råvare som det er lett å lykkes med. Et helstekt lammelår er en skikkelig delikatesse og kan tilberedes på ulike måter. Lammekjøtt kler også mange typer krydder.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn