Eldre og alkohol

Slik skader drikkingen: Derfor er alkohol farligere for eldre

Den risikofylte drikkingen oppdages sjelden, mener eksperter.  

OM ELDRE OG ALKOHOL: Gerhard Schive (73)  tror det har blitt mer akseptert for eldre å drikke alkohol. - Det har nok blitt mer tilgjengelig også, sier han. 73-åringen skal ha skrei med rødvin til.  Foto:  Bjørn Langsem 
OM ELDRE OG ALKOHOL: Gerhard Schive (73)  tror det har blitt mer akseptert for eldre å drikke alkohol. - Det har nok blitt mer tilgjengelig også, sier han. 73-åringen skal ha skrei med rødvin til.  Foto: Bjørn Langsem  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Eldre drikker mer enn tidligere. En undersøkelse fra NOVA fra 2014, viser at det er fire ganger så mange kvinner som drikker mye i aldersgruppen 50 til 70 år, sammenlignet med deres døtres generasjon.

- Undersøkelsen følger også personer over tid, og finner at alkoholkonsumet blant dem mellom 40 og 70 år øker betydelig over en femårsperiode, forteller forsker og fagsjef ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Britt Slagsvold.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer