OM ELDRE OG ALKOHOL: Gerhard Schive (73)  tror det har blitt mer akseptert for eldre å drikke alkohol. - Det har nok blitt mer tilgjengelig også, sier han. 73-åringen skal ha skrei med rødvin til.  Foto:  Bjørn Langsem 
OM ELDRE OG ALKOHOL: Gerhard Schive (73)  tror det har blitt mer akseptert for eldre å drikke alkohol. - Det har nok blitt mer tilgjengelig også, sier han. 73-åringen skal ha skrei med rødvin til.  Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Eldre og alkohol

Slik skader drikkingen: Derfor er alkohol farligere for eldre

Den risikofylte drikkingen oppdages sjelden, mener eksperter.  

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Eldre drikker mer enn tidligere. En undersøkelse fra NOVA fra 2014, viser at det er fire ganger så mange kvinner som drikker mye i aldersgruppen 50 til 70 år, sammenlignet med deres døtres generasjon.

- Undersøkelsen følger også personer over tid, og finner at alkoholkonsumet blant dem mellom 40 og 70 år øker betydelig over en femårsperiode, forteller forsker og fagsjef ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Britt Slagsvold.

I en fersk undersøkelse utført av Actis og Skadeforebyggende forum, kommer det fram at 72 prosent av ansatte i hjemmetjenesten og på sykehjem har erfaring med at eldre drikker slik at det går ut over helse, funksjon eller relasjoner.

- Eldre mennesker tåler alkohol mye dårligere enn yngre mennesker. Det trenger heller ikke å være misbruk for at det skal være risikofylt for eldre å drikke alkohol, forklarer lege og spesialrådgiver ved Borgestadklinikken Fred Rune Rahm.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn