MATGLAD: Mirja Weston setter stor pris på kantinetilbudet på jobben og kan ikke få skrytt nok av Billy Hammami og de andre som lager lunsj til de ansatte i Finn. Foto: Øistein Norum Monsen/
MATGLAD: Mirja Weston setter stor pris på kantinetilbudet på jobben og kan ikke få skrytt nok av Billy Hammami og de andre som lager lunsj til de ansatte i Finn. Foto: Øistein Norum Monsen/Vis mer

Slik skaffer du deg de beste frynsegodene

Gratis utdanning, fleksitid og pensjon - det er stor forskjell på hva slags frynsegoder som venter deg i offentlig og privat sektor.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- I dag er det få frynsegoder igjen som er skattefrie, og mange av dem finner vi i offentlig sektor. Det er dyrt å ha velferdstiltak, og mange private bedrifter har måttet knipe igjen, sier Jan Bangen, advokat i Skattebetalerforeningen.

Skal du velge mellom to arbeidsgivere og kan stille noen betingelser, bør du vite at det ligger store fordeler i enkelte goder - som AFP og pensjon, kantinemat, fri parkering, og fri barnehageplass.

- Rentefritt lån kan være fordelaktig, men fordelen har minsket noe nå som renta er så lav. Du kan få rentefrie lån hos private arbeidsgivere også, men i det offentlige har du ofte krav på slike ordninger, sier Bangen.Et skattepliktig frynsegode som allikevel er en stor fordel er for eksempel vaskehjelp dekket av arbeidsgiver.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn