Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik skaffer du deg det beste skiutstyret

- Still krav til butikken, sier Øystein Pettersen.

STAKET SEG TIL SEIER: 32-årige Øystein Pettersen er blitt langløper, og sist vinter vant han Holmenkollmarsjen uten smøring. Han staket i 54 km og tok seg helt ut.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STAKET SEG TIL SEIER: 32-årige Øystein Pettersen er blitt langløper, og sist vinter vant han Holmenkollmarsjen uten smøring. Han staket i 54 km og tok seg helt ut. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Det er november og tid for en sjekk i «skistallen». Har du alt du trenger? Er ski og staver tilpasset din kropp og ambisjonsnivå?

- Som kunde i en sportsbutikk ville jeg stilt krav. Skiutstyr er dyrt utstyr, og da vil du ha mest mulig valuta for pengene, sier eliteløper og OL-vinner Øystein Pettersen (32).

Gi skiene god behandling

Pettersen er ikke langrennsløperen du skal kopiere når det kommer til mengde av skiutstyr, men han vet hva du bør se etter før du investerer.

- Mosjonisten må ha skiutstyret klart til vinteren. Akkurat hva som kreves kommer an på ambisjonsnivået, men det absolutte minimum er at ski og utstyr generelt er klart for den første skituren. Det betyr at skiene som skal brukes på de første turene er renset og klargjort for en ny vinter med gode opplevelser. Ski og utstyr er som alt annet, jo bedre de blir behandlet jo mer glede gir de, sier Pettersen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.