Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik skaffer du lovlig vaskehjelp på 1-2-3

Unngå å havne i samme renholdsfeller som kjendisene.

RISIKO: - Det er stor sannsynlighet for at renholdstjenestene du kjøper privat er ulovlig hvis du ikke sjekker firmaet. Foto: ANDRE BONN /
ZOONAR / NTB SCANPIX
RISIKO: - Det er stor sannsynlighet for at renholdstjenestene du kjøper privat er ulovlig hvis du ikke sjekker firmaet. Foto: ANDRE BONN / ZOONAR / NTB SCANPIX Vis mer

Velger du ulovlig vaskehjelp kan du selv også få trøbbel med både politi og skattemyndigheter.

- Det er stor sannsynlighet for at renholdstjenestene du kjøper privat er ulovlig hvis du ikke sjekker firmaet, sier distriktssekretær i Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF), Geir Gamborg-Nielsen, til Dagbladet.

- Markedet for renhold i private hjem syntes i stor grad å handle om det mørke uregulerte arbeidslivet med svart økonomi, sier Gamborg-Nielsen.

Han snakker på vegne av LO-forbundets 32 000 organiserte arbeidstakere, blant dem norske renholdere. Og får støtte av NHO.

- Jeg forstår ikke at folk tør. Å velge et firma uten godkjenning er superrisky. Å engasjere enkeltpersoner er som å dele ut nøklene nederst på Karl Johan. Bruk av feilmetoder kan få parkett til å krølle seg eller inventar til å svelle. Dessuten risikerer du å slippe kriminelle inn i sitt eget hjem, sier Petter Furulund, direktør i NHO Service - som organiserer 600 norske bedrifter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?