KJÆRLIGHET I 2014: - Alle par møter utfordringer og problemer. Det som kjennetegner et sunt forhold er at dere tar tak i problemene, i stedet for å late som om alt er i orden, sier samlivsterapeut Kate Elin Søyland. Les hvordan kjendisene skal sørge for romantikk i 2014. Foto: PRIVAT OG PRIVAT
KJÆRLIGHET I 2014: - Alle par møter utfordringer og problemer. Det som kjennetegner et sunt forhold er at dere tar tak i problemene, i stedet for å late som om alt er i orden, sier samlivsterapeut Kate Elin Søyland. Les hvordan kjendisene skal sørge for romantikk i 2014. Foto: PRIVAT OG PRIVATVis mer

Slik skal kjendisene pleie romantikken i 2014

- Til tider kan vi faktisk minne litt om Romeo og Julie.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): - Mange har som et slags nyttårsforsett å bli en bedre kjæreste. Det merker vi spesielt ved at mange tar kontakt med samlivsterapeuter etter juleferien, sier Frode Thuen, psykolog og professor ved Høgskolen i Bergen.

SLIK BLIR DET ET GODT ÅR FOR FORHOLDET

Kate Elin Søyland:

Lek: Sett av tid til lek og lidenskap. Når dere har det gøy sammen styrkes også kjæresterelasjonen.Prioriter: Sett partneren foran trening. Eller enda bedre - tren sammen!Kommuniser: Jobb med kommunikasjonen. God kommunikasjon er en forutsetning for et godt parforhold.Vær ærlig: Husk at det er viktigere å være ærlig enn å alltid være snill. Å unngå vanskelige tema ødelegger dessverre mange forhold.Slapp av: Prat om det som bekymrer deg og senk skuldrene. Parforholdet skal gi deg trygghet og energi.Overrask: Gjør noe uventet for din partner. Men husk at det alltid trengs to rause personer for å skape et godt forhold. Våg: Gjør det som er vanskelig. Be om unnskyldning, sett ord på vanskelige følelser eller vær den første som tar initiativ til den viktige praten om forholdet. Det skjer ikke noe før du selv tar tak.Ta diskusjonen: Om du er konfliktsky, øker risikoen for samlivsbrudd. Lær deg å kalle en spade for en spade. Se positivt på om din partner foreslår parterapi - det kan gi forholdet en ny vår.

Eva Tryti:

Eksperimenter: Piff opp sexlivet ved å prøve leker og hjelpemidler. Ha også langsom sex og se hverandre inn i øynene.Begrens skjermtid: Sett opp regler for når det skal være greit å bruke skjermer som TV, mobil og PC, og ikke. Når dere er på skjermene er dere ikke til stede i øyeblikket.Velg kjæresten: Velg partur framfor firmatur om du kan. Press for å være med på sosiale arrangementer gjennom jobben stjeler ofte mye tid fra parforholdet. Vær alene: For å få lyst til å være sammen, trenger dere litt tid alene også. Særlig de innadvendte av oss.Dyrk forholdet: Gå i hi sammen en helg. En lang dag i senga er veldig bra!

- Januar er tida for å ta tak i vanskelige ting og prøve å komme ut av et spor som ikke er bra, fortsetter han.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn