Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik skal Nav få gjeldsslaver på rett kjøl

Arman Vestad (45) slet med rus, hadde milliongjeld og er dømt for å ha levert våpnene som ble brukt i Orderud-drapene. I Nav hjelper han mennesker ut av gjeldsfella.

JOBBET SEG UT AV PROBLEMENE: Gjeldsproblemer starter i kritiske livbegivenheter, fastslår Arman Vestad. Selv jobbet han hardt for å betale ned gjelda si da han kom seg ut av rusmisbruk og kriminell virksomhet. Foto. Jørn Moen
JOBBET SEG UT AV PROBLEMENE: Gjeldsproblemer starter i kritiske livbegivenheter, fastslår Arman Vestad. Selv jobbet han hardt for å betale ned gjelda si da han kom seg ut av rusmisbruk og kriminell virksomhet. Foto. Jørn Moen Vis mer

DRAMMEN (Dagbladet): De er veiledere fra Nav og ansatte fra Kirkens Bymisjon, barnevernet, psykisk helse, samt personer som jobber med flyktninger i kommunen. Nå er de samlet på hovedkontoret til Nav i Drammen for å kurses i personlig økonomi.

- Målet er at de skal settes i stand til å kunne avdekke økonomiske problemer på et så tidlig tidspunkt som mulig. Da må man tørre å ta opp økonomi som tema med brukerne, sier Arman Vestad, nasjonal prosjektleder i Nav.

Han reiser rundt til Nav-kontorer i hele landet for å lære opp hjelpeapparatet som møter mennesker i utsatte situasjoner.

I dag jobbes det stort sett i «reparasjonsfasen», men nå skal Nav sette inn støtet tidligere slik at økonomiske problemer forebygges før de blir for store.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?