Slik skal politiet fjerne passkøene

Lengre åpningstid, lørdagsåpent, flere drop-in-plasser

STENGTE DØRER: Ikke reis til noe annet land uten at du har med deg gyldig pass. Førerkort eller bankkort holder ikke som gyldig ID. Og det nye ID-kortet for nordmenn kommer ikke før neste høst. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector 
STENGTE DØRER: Ikke reis til noe annet land uten at du har med deg gyldig pass. Førerkort eller bankkort holder ikke som gyldig ID. Og det nye ID-kortet for nordmenn kommer ikke før neste høst. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Hundrevis av nordmenn er lei av passbestillingskøer. Det er politiet også. Nå starter politiet over hele landet en storoffensiv for å få bukt med endeløse køer og ukelange ventelister som har skapt trøbbel for folk som skal reise i sommer.

Problemet

Etter flere terrorangrep i Europa innførte mange land utvidet grensekontroll- og da eksploderte pågangen på passbestillingssystemet i Norge.Politiet gikk ut med advarsel om lange ventelister for etternølerne. uten at det hjalp noe særlig.

Siden alle nordmenn må ha pass også når de reiser til Sverige og Danmark ble det digitale timebestillingssystemet ved mange av landets politistasjoner satt under sterkt press. Resultatet ble at det ikke har vært mulig å bestille timer de kommende ukene.

Til slutt tok Politidirektoratet affære for å løse problemet med pass-søkerkøene.

Forventer bedring

– Å utstede pass er en av politiets tjenester til det norske folk. Og siden pass er det sikreste ID-dokumentet vi har, må dette arbeidet gjøres grundig. Vi har opplevd en kraftig økning i antall bestillinger før sommerferien, og vi venter enda flere i ukene som kommer. Vi står overfor høysesongen akkurat nå. Og når passbestillingskøene mange steder har blitt for lange må vi sørge for å yte bedre service til passøkerne, sier fagdirektør i Politidirektoratet, Atle Roll-Matthiesen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer