Sommerferie:

Slik skal politiet redde deg fra passkaoset

Dette kan berge sommerferien din når passkøen vokser.

Lange dager i vente: Oslopolitiet legger opp til lange åpningstider og ekstradager ved passkontoret på Grønland for å få unna lange ventelister. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Lange dager i vente: Oslopolitiet legger opp til lange åpningstider og ekstradager ved passkontoret på Grønland for å få unna lange ventelister. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Lørdagsåpent i april og langåpne mandager. Dette er noen av grepene som oslopolitiet tar for å unngå det verste passkaoset for nordmenn før sommerferien.Oslopolitiet, som ved stasjonene i Sandvika og Grønland, tilbyr passkundene å bestille time via sin nettportal, har i utgangspunktet sprengt kapasitet allerede før sommersesongen har startet. Det er nå fullt og dermed ikke lenger mulig å bestille time på noen av de inneklemte dagene 30. april, 11. mai eller 18. mai.

Redning på vei

- De som ikke får time på timebestilling anbefales å møte utenfor på Grønland i god tid før kl. 0800 de dagene vi gir ut drop-in-kølapper. Vi gir ut et begrenset antall kølapper ut i fra kapasitet på mandager, onsdager, torsdager og fredager, sier Gitte Hessenschmidt, seksjonssjef ved seksjonen for utlending og forvaltning ved Oslo politidistrikt.På det verste dagene har passbestillere måtte vente i fem timer i kø på politistasjonen for å få gjennomført bestillingen.

Beklager problemer

«Vi beklager. Det er stor pågang på bestilling av pass i Oslo og Østlandsområdet. Hvis du ikke får time på ditt passkontor, anbefaler vi at du sjekker andre passkontorer i nærheten. Politiet legger fortløpende ut ledige timer på nett og vi anbefaler å gå inn og sjekke hyppig», skriver politiet på sin nettside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer