Slik skilles dere uten å skade barna

12 tips til foreldrenes oppførsel mot barna når skilsmissen banker på døra.

BARN OG SKILSMISSE: Sorg er en helt normal reaksjon hos barn når foreldrene skiller seg. ILLUSTRASJONSFOTO: www.colourbox.com
BARN OG SKILSMISSE: Sorg er en helt normal reaksjon hos barn når foreldrene skiller seg. ILLUSTRASJONSFOTO: www.colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

At pappa og mamma skal skilles, er de fleste barns store skrekk. De færreste foreldre og par tar lett på å utsette barn for en skilsmisse.

Foreldre ønsker normalt det beste for sine barn, og er bekymret for i hvilken grad en skilsmisse vil skade de små.

Ikke barnas valg - Det er liten tvil om at et samlivsbrudd preger barna. Noen få reagerer med lettelse, men de fleste med sorg. Uansett hvor oppmerksomme, bevisste og flinke foreldre måtte være, er aldri bruddet eller en nyetablering barnas valg - de er med på kjøpet, sier klinisk sosionom og familieterapeut Jannicke W. Tindberg ved Østensjø familiekontor i Oslo, til Foreldre.no.

Hver dag møter Tindberg gifte eller samboende par med barn under 16 år, som skal gå fra hverandre. Hun har også i oppgave å mekle i skilsmissesaker, og opplever at alle saker på en eller annen måte er vonde og vanskelige.

Belastningen varierer Det er vanskelig å tallfeste hvor skadelig et brudd mellom foreldrene er for barna. Men at barna preges når mamma og pappa går hvert til sitt, er hun ikke i tvil om. Selv ikke i sakene hvor skilsmisse er det beste for barna.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer