BIFF: At entrecôten er litt mindre mør enn indrefileten får så være. Den har mer smak. Foto: Erik Hannemann
BIFF: At entrecôten er litt mindre mør enn indrefileten får så være. Den har mer smak. Foto: Erik HannemannVis mer

Slik smaker biffen av høst

Biffen smaker best med dette tilbehøret.

||| Denne måneden kalles ikke sopptember for ingenting. Kanskje ikke så hysterisk artig, men fungerer som en påminnelse om at skogen er full av sopp. Selv har jeg funnet kantarell, piggsopp og steinsopp. Jeg holder meg stort sett til dem (og er selvsagt redd for de giftige soppene).

På en perfekt sopptur serveres soppen omtrent halvveis. Vi pleier å ha med salt, pepper, smør og loff. Det holder lenge. Når det er sagt, blir jeg stadig minnet på den gangen jeg hadde med gåselever (vil du prøve?).

Så steker vi brødet sprøtt og legger på soppen. Litt salt og pepper - og vips! - så er et av høstens beste måltider i boks.

Opplevelsen av maten handler like mye om omstendighetene som selve smaken. Hjemme på kjøkkenet får soppen litt mer behandling. Ikke spesielt avansert, men den får anledning til å hilse på et godt stykke biff.

Sopp og biff Det første som skjer er at soppen får noen minutter i stekepanna sammen med smør, salt og pepper. Så helder jeg på fløte og lar det koke inn til det blir tykt. En ørliten stenk med rødvinseddik må til. Uten den blir det litt tungt og slapt. (Oppskriften finner du her).

Artikkelen fortsetter under annonsen

En annen klassisk variant er denne soppstuingen med løk (bytt ut champignon med kantarell eller annen skogsopp).

Entrcôte er min biff-favoritt. Den har mer smak enn indrefileten. At den er litt mindre mør får heller være.

Et lettvint tilbehør er denne supre potetstappa med sellerirot. Det er lov å være mer vågal. Her er noen tips:

Ovnsbakte poteter,

En kul gulrot- og nøtteblanding

Les også:

De beste, billige rødvinene

Dette trikset gjør eplekaka super

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Biff med soppstuing Hovedrett

Ingredienser 200 g kantareller 2 ss smør 1,5 dl fløte 2 sk entrecôte, ca 200 gram pr stk Fremgangsmåte Soppstuing
Del opp soppen og stek den i smør i to-tre minutter på middels varme.
Ha i fløte og la det koke seg tykt.
Stek biffen på høy varme i ca 4 minutter på hver side. Legg på soppstuingen.
Oppskriften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Christopher Sjuve