Slik snakker du med barna om sex

Ikke vent for lenge med å fortelle barnet ditt om hvordan barn blir til. Ta den første sex-samtalen før de fyller fem år.

TA EN PRAT: Snakk med barna om sex allerede fra de er 5 år gammel, da er det mindre flaut. FOTO: Colourbox
TA EN PRAT: Snakk med barna om sex allerede fra de er 5 år gammel, da er det mindre flaut. FOTO: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kropp og seksualitet er et tema mange foreldre gruer seg til å snakke med barna sine om. Ikke vent til de spør selv, det er din jobb å gi barna grunnleggende kunnskap om hvordan kjønnslivet fungerer.

- Barn bør lære om hvordan barn blir til senest når de er fem år gamle. Venter du for lenge med å fortelle, kan de bli veldig flaue og det blir vanskeligere å snakke om det, mener spesialtist i sexologisk rådgivning Margrete Wiede Aasland, og legger til at det også kan være veldig flaut for et barn å oppleve at "alle andre" vet hvordan barn blir til, mens han/hun selv ikke har peiling.

Wiede Aasland jobber som psykoterapeut og sexolog ved Institutt for klinisk sexologi og terapi (IKST) og har blant annet skrevet boken Jeg er meg.

Min meg som blant annet handler om barn og seksualitet sammen med tidligere barne-tv-programleder Eli Rygg. Wiede Aasland er også utdannet førskolelærer.

Svar ordentlig Peder Kjøs er blant annet psykolog og forfatter. Han medvirket nylig i boken Juntafil. Sånn ca alt om kjærlighet og sex, der han svarer på spørsmål om sex.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer