Facebook

Slik snoker Facebook i privatlivet ditt

Opererer med skyggeprofiler for å samle informasjon om deg.

SNOKER: Får du opp venne-forslag på Facebook som får deg til å stusse? Eller reklame for akkurat de stedene du vanligvis shopper på nett? Det er langt fra tilfeldig. Foto: Reuters / Stephen Lam
SNOKER: Får du opp venne-forslag på Facebook som får deg til å stusse? Eller reklame for akkurat de stedene du vanligvis shopper på nett? Det er langt fra tilfeldig. Foto: Reuters / Stephen Lam Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De fleste Facebook-brukere opplever til stadighet at Facebook kommer med dette forslaget: «Personer du kanskje kjenner». Noen forslag kan være åpenbare, andre kan komme overraskende og få oss til å stusse litt.

Koblinger som dette er bare uforklarlige hvis du antar at Facebook kun vet det du har fortalt om deg selv. De er mindre mystiske hvis du er klar over den andre filen Facebook har på deg – som du verken kan se eller kontrollere.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer