Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Slik søker du i flere nettsky-tjenester samtidig

Gjør det langt lettere å finne fram, selv om det er en aktør som ikke vil være med.

ÉN SKY: Det finnes flere programmer som holder styr på ting du har lagret på nettet. Foto: SCIENCE PHOTO LIBRARY/NTB SCANPIX
ÉN SKY: Det finnes flere programmer som holder styr på ting du har lagret på nettet. Foto: SCIENCE PHOTO LIBRARY/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dinside.no: Du har filene dine både i Dropbox, OneDrive og Google Drive. Og kanskje et par tre stykker til.

Og så husker du ikke hvilke bilder, videoer eller dokumenter du har lagret hvor, i tillegg til at det kan være tidkrevende å logge seg inn i hver og en for å søke.

Heldigvis finnes det flere verktøy som gjør dette enklere for deg. Vel å merke om du kan leve med at minst to av de mest brukte nettskytjenestene i Norge mangler.

LES OGSÅ: Nettskytrikset som kan spare deg for tid

iCloud er ikke med Vi har prøvd Xendo, ett av mange programmer (se oversikt over alternativer nederst i artikkelen) som lar deg søke på tvers av alle skylagringstjenestene.

Her, som med alle andre lignende tjenester vi fant, er unntaket Apples iCloud, som ganske enkelt ikke tillater bruk av slik ekstern programvare.

iCloud er skreddersydd for iPhone og iPad, men kan også brukes med Finder (Mac) eller Windows Utforsker (Windows). På en Mac kommer iCloud opp som Finder-mappe automatisk dersom du er logget inn. På en Windows-maskin må du laste ned egen programvare.

LES OGSÅ: Denne mobilen lagrer alt i skyen

Raskt søk på tvers Heller ikke norske Jottacloud, som er kjent for å levere ekstremt mye lagringsplass, er med på listen over støttede skylagringstejenster hos Xendo. Dette synes også å være tilfelle med de andre.

Derimot finner vi både Dropbox, Microsofts OneDrive og Google Drive i tillegg til en rekke andre tjenester som trolig er ukjente for de fleste. Det er også støtte for e-post som Gmail og sosiale medier som Twitter. Om arbeidsgiveren din tillater det kan du også koble deg opp mot jobbens Exchange-konto og søke både i kalender og e-posten der.

Når Xendo først er oppe og går, går det raskt å søke på tvers av OneDrive, Google Drive og Dropbox, som vi bruker til daglig.

FELLES SØK: I stedet for å gå inn i hver enkelt, kan du nå søke i all skylagring på én gang. Foto: XENDO
FELLES SØK: I stedet for å gå inn i hver enkelt, kan du nå søke i all skylagring på én gang. Foto: XENDO Vis mer

Men vær obs på at det tar ganske lang tid (opptil flere timer) før skylagringsdiskene er indeksert, slik at man kan søke på tvers av dem.

LES OGSÅ: Get-kunder får ubegrenset, gratis lagring

Her er alternativene En annen ulempe er at Xendo i gratisversjon er begrenset til søk i en måned bakover i tid. Vil du ha tilgang til filer som er eldre, må du ut med ni dollar (om lag 73 kroner etter dagens kurs) per måned.

Det er mange andre som også tilbyr løsninger for å søke på tvers av de ulike skylagringsdiskene.

Her er noen av dem:
MultCloud
JoliCloud
Otixo
CloudMacic
CloudHQ
CloudBuckIt
CloudFuze

Flere kan i likhet med Xendo installeres som tillegg i Chrome, slik at du kan søke direkte i nettleseren.

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

RASKT: Søk etter biler på tvers av tre nettskyer går kjapt. Foto: TORE NESET
RASKT: Søk etter biler på tvers av tre nettskyer går kjapt. Foto: TORE NESET Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!