Slik søker du i skattelistene

Nå kan du få vite hvem som er nysgjerrig på hvor mye du tjener.

IKKE LIKE LETT Å SNOKE: Årets skattelister blir lagt ut 17. oktober. Men det er ikke lenger like lett å sjekke hva naboen tjener. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
IKKE LIKE LETT Å SNOKE: Årets skattelister blir lagt ut 17. oktober. Men det er ikke lenger like lett å sjekke hva naboen tjener. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skattelistene for inntektsåret 2013 finner du på skatteetaten.no etter at siste skatteoppgjør er klart, 17. oktober 2014.  For å søke i skattelistene på skatteetaten.no må du logge deg inn via ID-porten med MinID.

Men nå er det ikke lenger fritt fram for å søke på hvem man vil uten at det blir oppdaget.

Fra i år kan du nemlig få vite hvem det er som har søkt på deg i skattelistene.

- Ved å klikke på en fane inne i søket får du en statistikk som viser hvem som har søkt på deg. Du får opp navn, fødselsår, postnummer og poststed på den som har søkt, sier kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten Mariken Holter.

16 års grense Det blir innført 16 års aldersgrense på søk i skattelistene.

Skattedirektoratet foreslo opprinnelig en aldersgrense på 18 år, men dette mente Finansdepartementet at var for høyt, og justerte det ned til 16 år.

Skattelistene inneholder følgende opplysninger:skattyternes navn,postnummer, poststed,fødselsår (organisasjonsnummer for selskaper), nettoformue, nettoinntekt (alminnelig inntekt før særfradrag) og utliknet skatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.