Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik sparer du smart til pensjonsalderen

Det er flere måter å spare på til pensjon. Snart kan det bli enda mer gunstig å investere i aksjer og aksjefond.

PLANLEGGE:  Det kan være greit å tenke litt framover, men det er mange måter å spare på til alderdommen. Foto:  Shutterstock / NTB scanpix
PLANLEGGE: Det kan være greit å tenke litt framover, men det er mange måter å spare på til alderdommen. Foto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer

Tenk godt gjennom hva slags sparebehov du har før du velger spareform, sier Hallgeir Kvadsheim, økonomiekspert og programleder i Luksusfellen.

- Noen sitter igjen med bare halvparten av sluttlønn når de går av med pensjon. Andre får 70 prosent eller mer, bare gjennom jobb og folketrygd.

- Sjekk derfor først hva slags pensjonsordning du har hos arbeidsgiver, slik at du vet hvor mye du trenger i tillegg, sier han.

Mange kan regne med å motta arv før de blir pensjonister, og de fleste av oss tjener mer enn prisene stiger. Dette underkommuniseres i bankenes reklame for ekstra pensjonssparing, påpeker Kvadsheim.

- Likevel vil mange ha behov for å spe på pensjonen. Årsaken er pensjonsreformen, samt at stadig flere ønsker et høyere forbruk som pensjonist enn det som har vært vanlig tidligere.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?