Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik spiser du deg sunnere

Nordmenns kosthold er blitt bedre - men ikke godt nok .

IKKE GODT NOK:  Vi spiser mer frukt og grønt og fisk. Forbruket av salt og sukker har gått ned. Men fortsatt oppfyller vi ikke myndighetenes kostråd. Foto: COLOURBOX
IKKE GODT NOK: Vi spiser mer frukt og grønt og fisk. Forbruket av salt og sukker har gått ned. Men fortsatt oppfyller vi ikke myndighetenes kostråd. Foto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet): - Det er en stadig mindre gruppe som ikke er opptatt av å spise sunt. Folk er blitt mer bevisste og tar til seg rådene fra myndighetene, sier Annechen Bugge, matforsker ved Statens institutt for forbruksforskning (Sifo). Hun fortsetter:

- Middagsvanene har endret seg mye de siste tiåra, både fordi vi har fått bedre økonomi, og vi har blitt mer helsebevisste. På 80- og 90-tallet spiste vi mer grøt og farseprodukter. Nå spiser vi biff, laksefilet og kyllingfilet også i hverdagen.

Vi spiser mer frukt og grønt og fisk. Forbruket av salt og sukker har gått ned. Men fortsatt oppfyller vi ikke myndighetenes kostråd.

- På frukt og grønt har det vært en veldig positiv utvikling. Inntaket har økt, men her er det fortsatt en vei å gå. På brusdrikking har det også vært en positiv utvikling, sier Henriette Øien, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.