IKKE GODT NOK:  Vi spiser mer frukt og grønt og fisk. Forbruket av salt og sukker har gått ned. Men fortsatt oppfyller vi ikke myndighetenes kostråd. Foto: COLOURBOX
IKKE GODT NOK: Vi spiser mer frukt og grønt og fisk. Forbruket av salt og sukker har gått ned. Men fortsatt oppfyller vi ikke myndighetenes kostråd. Foto: COLOURBOXVis mer

Slik spiser du deg sunnere

Nordmenns kosthold er blitt bedre - men ikke godt nok .

(Dagbladet): - Det er en stadig mindre gruppe som ikke er opptatt av å spise sunt. Folk er blitt mer bevisste og tar til seg rådene fra myndighetene, sier Annechen Bugge, matforsker ved Statens institutt for forbruksforskning (Sifo). Hun fortsetter:

- Middagsvanene har endret seg mye de siste tiåra, både fordi vi har fått bedre økonomi, og vi har blitt mer helsebevisste. På 80- og 90-tallet spiste vi mer grøt og farseprodukter. Nå spiser vi biff, laksefilet og kyllingfilet også i hverdagen.

Vi spiser mer frukt og grønt og fisk. Forbruket av salt og sukker har gått ned. Men fortsatt oppfyller vi ikke myndighetenes kostråd.

- På frukt og grønt har det vært en veldig positiv utvikling. Inntaket har økt, men her er det fortsatt en vei å gå. På brusdrikking har det også vært en positiv utvikling, sier Henriette Øien, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn