Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Treningsskolen

Slik staker du riktig

Riktig staking skaper kraft og framdrift. Langrennsløper Mattis Stenshagen viser deg hvordan

1) Stavtaket starter med beinarbeidet. Her gjøres det en utstrekning av hele kroppen (ikke loddrett, men med et fall framover), slik at man kommer i en gunstig posisjon med overkroppen og hofta. Bildeserien er tatt i en slak oppoverbakke, og Mattis velger derfor gir deretter. Det er naturlig å sette stavene nærmere kroppen i slikt terreng, enn hvis det hadde vært slakt nedover. Foto: Kristin Roset
1) Stavtaket starter med beinarbeidet. Her gjøres det en utstrekning av hele kroppen (ikke loddrett, men med et fall framover), slik at man kommer i en gunstig posisjon med overkroppen og hofta. Bildeserien er tatt i en slak oppoverbakke, og Mattis velger derfor gir deretter. Det er naturlig å sette stavene nærmere kroppen i slikt terreng, enn hvis det hadde vært slakt nedover. Foto: Kristin Roset Vis mer

Han er en av Norges beste skiløpere, og rå på staking. Mattis Stenshagen fra Follebu viser oss hvordan vi bør stake.

- God staketeknikk er avgjørende for å gå så økonomisk som mulig, og så fort som mulig. Det å unngå store energilekkasjer er viktig. En typisk feil er å «bukke» for mye med overkroppen istedenfor å stå imot med magen, sier 21 åringen som nylig gikk inn til en sterk 7. plass i verdenscupen i Planica forrige helg.

- Timingen bedre

Mattis staker lett bortover skiløypa på Birkebeiner Skistadion. Han har brukt mye tid på å bli en bedre staker. Det kan rekruttlandslagstrener, Anders Bystrøm bekrefte.

–Mattis er en av de i Norge som staker best, både teknisk og fartsmessig. Han har jobbet hardt med stakingen og utviklet seg mye de siste åra. Tidligere hadde han mye kraft, men ikke den beste effektiviteten. Nå er timingen mye bedre, og han bruker kreftene sine smartere, forteller Anders Bystrøm.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?