Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik starter du sykling på landeveien

Et sikkert vårtegn er alle de våryre syklistene langs veien. Her får du råd om hvordan du starter sykkelsesongen på landeveien.

VÅRSLIPP PÅ VEIEN: – Ikke kjør på for hardt, eller for langt, i starten, er landeveissyklist Tobias Svendsen Foss sitt beste råd når du nå begynner å sykle på landeveien. Foto: Kristin Roset
VÅRSLIPP PÅ VEIEN: – Ikke kjør på for hardt, eller for langt, i starten, er landeveissyklist Tobias Svendsen Foss sitt beste råd når du nå begynner å sykle på landeveien. Foto: Kristin Roset Vis mer

Vi møter en av dem som har kontoret sitt på sykkelsetet, Tobias Svendsen Foss (20) fra Lillehammer. Han sykler for UNO-X Norwegian Development Team, og Lillehammer Cykleklubb. Hans beste tips for hvordan de første landeveisturene bør angripes er å starte forsiktig. Ikke kjør på for hardt, eller for lenge.

- Alt kommer an på hvordan treningsvinteren har vært, men jeg ville uansett startet rolig og kort. Kroppen trenger som regel ett par turer ute, før man klarer å gjennomføre uten å kjenne noe til sukkertomhet eller liknende. I tillegg bør du kle deg godt selv om det er sol og skyfri himmel. Knærne er svært utsatt for kulde, så pass ekstra på dem, sier han.

Bli kjent med sykkelen

Det er stor forskjell på å sykle inne og ute, og siden de fleste av oss kommer fra spinning eller rulletrening må en ta hensyn til dette, ifølge Foss.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?