Slik starter du sykling på landeveien

Et sikkert vårtegn er alle de våryre syklistene langs veien. Her får du råd om hvordan du starter sykkelsesongen på landeveien.

VÅRSLIPP PÅ VEIEN: – Ikke kjør på for hardt, eller for langt, i starten, er landeveissyklist Tobias Svendsen Foss sitt beste råd når du nå begynner å sykle på landeveien. Foto: Kristin Roset
VÅRSLIPP PÅ VEIEN: – Ikke kjør på for hardt, eller for langt, i starten, er landeveissyklist Tobias Svendsen Foss sitt beste råd når du nå begynner å sykle på landeveien. Foto: Kristin Roset Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vi møter en av dem som har kontoret sitt på sykkelsetet, Tobias Svendsen Foss (20) fra Lillehammer. Han sykler for UNO-X Norwegian Development Team, og Lillehammer Cykleklubb. Hans beste tips for hvordan de første landeveisturene bør angripes er å starte forsiktig. Ikke kjør på for hardt, eller for lenge.

- Alt kommer an på hvordan treningsvinteren har vært, men jeg ville uansett startet rolig og kort. Kroppen trenger som regel ett par turer ute, før man klarer å gjennomføre uten å kjenne noe til sukkertomhet eller liknende. I tillegg bør du kle deg godt selv om det er sol og skyfri himmel. Knærne er svært utsatt for kulde, så pass ekstra på dem, sier han.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer