VÅRSLIPP PÅ VEIEN: – Ikke kjør på for hardt, eller for langt, i starten, er landeveissyklist Tobias Svendsen Foss sitt beste råd når du nå begynner å sykle på landeveien. Foto: Kristin Roset
VÅRSLIPP PÅ VEIEN: – Ikke kjør på for hardt, eller for langt, i starten, er landeveissyklist Tobias Svendsen Foss sitt beste råd når du nå begynner å sykle på landeveien. Foto: Kristin RosetVis mer

Slik starter du sykling på landeveien

Et sikkert vårtegn er alle de våryre syklistene langs veien. Her får du råd om hvordan du starter sykkelsesongen på landeveien.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Vi møter en av dem som har kontoret sitt på sykkelsetet, Tobias Svendsen Foss (20) fra Lillehammer. Han sykler for UNO-X Norwegian Development Team, og Lillehammer Cykleklubb. Hans beste tips for hvordan de første landeveisturene bør angripes er å starte forsiktig. Ikke kjør på for hardt, eller for lenge.

- Alt kommer an på hvordan treningsvinteren har vært, men jeg ville uansett startet rolig og kort. Kroppen trenger som regel ett par turer ute, før man klarer å gjennomføre uten å kjenne noe til sukkertomhet eller liknende. I tillegg bør du kle deg godt selv om det er sol og skyfri himmel. Knærne er svært utsatt for kulde, så pass ekstra på dem, sier han.

Bli kjent med sykkelen

TOBIAS SVENDSEN FOSS Alder: 20 årFra: Vingrom, LillehammerKlubb: Lillehammer CKTeam: UNO-X Norwegian Development TeamMeritter: 7.plass sammenlagt i Ungdommens Tour de France, 7 NM medaljer (6 junior, 1 senior), vinner av Ungdomstrøya i Tour of Norway 2017, 5.plass NM Tempo 2017.

Det er stor forskjell på å sykle inne og ute, og siden de fleste av oss kommer fra spinning eller rulletrening må en ta hensyn til dette, ifølge Foss.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn