KJÆRLIGHETSSORG: - I utgangspunktet er kjærlighet en intens følelse. Og hvis det ikke er en intens følelse, så er det ikke egentlig kjærlighet, sier professor i psykologi ved NTNU, Leif Edward Ottesen Kennair. Illustrasjonsfoto: NTB SCANPIX
KJÆRLIGHETSSORG: - I utgangspunktet er kjærlighet en intens følelse. Og hvis det ikke er en intens følelse, så er det ikke egentlig kjærlighet, sier professor i psykologi ved NTNU, Leif Edward Ottesen Kennair. Illustrasjonsfoto: NTB SCANPIXVis mer

Slik takler du kjærlighetssorgen

Mange aksepterer ikke at det er slutt med kjæresten, men det er mulig å komme seg videre. Da er det spesielt én ting du bør unngå.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Det kan minne om et dødsfall når du skilles fra den som er din nærmeste, og derfor er også kjærlighetssorg en veldig eksistensiell type sorg.

Psykolog Andreas Løes Narum fra Abintus og parweb.no har i mange år arbeidet med par og parterapi, og han har hjulpet enkeltpersoner å komme seg videre etter at kjærlighetssorgen har satt seg i kropp og hode.

- Sorg er fysiologisk og følelsesmessig reellt, en kan ikke bare late som den ikke finnes. Det er lurt å normalisere den, ettersom det er en helt normal, kroppslig reaksjon når man opplever et tap.

År med sorg

Som med de fleste former for sorg, kan nemlig også kjærlighetssorgen føles som om den aldri vil gå over - i det minste når en står midt oppi den. Det finnes forumtråder på nettet der fortvilede sjeler skriver at de sliter på både andre og tredje året med å komme over eks-en, og selv om dette er ekstreme tilfeller, så sier det noe om hvor altomfattende kjærlighetssorgen kan bli.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn