SE OPP FOR TEGNENE:

Slik takler du skjult maktmisbruk

Trekker folk seg unna deg på jobben? Har kjæresten plutselig lagt planer for sommerferien du ikke aner hvorfor du sa ja til? Her er tegnene på skjult maktbruk du må se opp for.

AUTORITÆR SJEF: Skjult maktbruk forekommer på arbeidsplassen i større grad enn vi egentlig er klar over, mener ekspert. Også i parforholdet eller i vennegjengen kan det være skjulte forventninger og manipulasjon. Foto: NTB Scanpix.
AUTORITÆR SJEF: Skjult maktbruk forekommer på arbeidsplassen i større grad enn vi egentlig er klar over, mener ekspert. Også i parforholdet eller i vennegjengen kan det være skjulte forventninger og manipulasjon. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Maktbruk er høyst menneskelig og høyst normalt. De fleste av oss, hvis vi ikke har et Kardemomme by-syn på tilværelsen, jobber for egne interesser og prøver å få gjennomslag for dem. Det er en form for skjult maktbruk, sier Steinar Bjartveit, psykolog og lederutvikler ved BI og Keiron.

Han forteller at en vanlig definisjon på makt er å påvirke noen, selv når de ønsker å motsette seg påvirkning. Skjult makt er når en ikke ønsker at denne påvirkningen skal komme tydelig til uttrykk.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer