Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik taklet Karolina underlivsfremfall

Etter Karolina Fagerlands (32) andre fødsel begynte tuppen på livmorhalsen å henge ut av skjeden. 50 prosent av alle kvinner vil oppleve ulik grad av underlivsfremfall.

LITE HJELP Å FÅ: Karolina Tabin Fagerland føler at hun ikke har blitt tatt på alvor av helsevesenet. Foto: Privat
LITE HJELP Å FÅ: Karolina Tabin Fagerland føler at hun ikke har blitt tatt på alvor av helsevesenet. Foto: PrivatVis mer

Karolina Tabin Fagerland (32) fødte en gutt for syv år siden. Det var en stor baby – han veide over fire kilo. Det var hennes førstefødte, og hun visste at det kunne gå litt tid før kroppen hennes var tilbake til normalen, men etter hvert forsto hun at noe ikke var slik det skulle.

- Jeg hadde ganske vondt i underlivet, og det var ubehagelig å gå. Jeg snakket med helsesøster på etterkontrollen, men hun ga uttrykk for at alt var i orden. Jeg fikk ingen annen forklaring, noe som var utrolig frustrerende. Jeg snakket med andre som hadde født, og ingen av dem hadde det på samme måte. Tilstanden der nede ikke var bra – jeg kjenner jo mitt eget underliv.

Karolina prøvde å leve som normalt, i et håp om at det skulle gå seg til med tiden. Men da hun fikk sitt andre barn for to år siden, enda en baby på over fire kilo, forverret tilstanden seg kraftig. Til slutt kom hun til en gynekolog som kunne bekrefte at hun hadde fremfall grad to og tre, hvor grad fire er verst. Spesialistene hun har vært i kontakt med, er ikke i tvil om at hun har behov for en operasjon.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UT ÅRET*

KUN I SEPTEMBER

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP UT ÅRET*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UT ÅRET* 100 kr ut året. 0,83 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr for 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr for 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6 mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris uke etter tilbudsperioden (55,-/uke) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.