Slik tar du blinkskudd av barna

Her er ni enkle tips til å ta gode sommerbilder av barna - som alle kan klare!

ACTION: La barnet gjøre noe på bildet. Uten blits hadde barnet blitt mørk og grå. Foto: Fovea.no/LARS WARA
ACTION: La barnet gjøre noe på bildet. Uten blits hadde barnet blitt mørk og grå. Foto: Fovea.no/LARS WARA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sommer er høysesong for fotografering av arveprinsene og prinsessene. Det tas tusenvis av feriebilder, og mange av dem havner i søppelbøtta på PCen etter sommeren. Noen få triks, og litt trening, gjør deg til en bedre barnefotograf. Husk: Øvelse gjør mester! Start i dag. Med digitale bilder koster det deg ingenting å trene så mye du orker.

Barn er barn Barn er ikke som andre modeller. De viser glede, sinne og jubler mer enn voksne modeller. De tar ikke bestandig instruksjoner som forventet, og de beveger seg gjerne ut av søkerbildet før du har rukket å fokusere og forevige dem. Vips, så er det flotte fotoøyeblikket over (og det kommer sjelden tilbake). På samme tid er barn spontane og har ansiktsuttrykk som gir de mest fantastiske uttrykk. Det er mye du kan gjøre for å fange disse øyeblikkene med linsa! Slik fotograferer du barn Foreldre & Barns egne fotografer og fotografene i Norges største skole- og barnehagefotoselskap, Fovea, som i år tar barnehagebilder av flere hundre tusen norske barn, gir deg sine ni beste fototips:

1. Fyll rammen Gå tett på og konsentrer deg om hovedmotivet. Som regel er det lite interessant å ta med massevis av omgivelsene hvis det er smilet/uttrykket/det de holder på med som er det viktigste. Svært mange bilder kan bli flere hakk bedre hvis fotografen velger et tettere utsnitt. Små barn lett kan «forsvinne» i omgivelsene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer