Slik tiner du kalkunen best

Skal du spise kalkun på nyttårsaften, bør du ta den ut nå.

Har du kjøpt frossen kalkun som du planlegger å servere på nyttårsaften? Da bør du legge kalkunen til tining allerede i dag.

For å få en mest mulig smakfull og saftig kalkun er du nødt til å ta ut kalkunen fra fryseren flere dager i forveien.

- Helst to til tre dager før, oppfordrer Steve Westerby produktutvikler i Nortura. 

I videoen over forklarer han hvordan og hvorfor du skal tine kalkunen så lenge i forveien.

GIR DEG RÅD OM KALKUN: Steve Westerby forklarer hvordan du skal tine kalkunen riktig. Foro: DBTV
GIR DEG RÅD OM KALKUN: Steve Westerby forklarer hvordan du skal tine kalkunen riktig. Foro: DBTV Vis mer

Det beste jeg vet: Andreas Viestad legger kalkunen i lake

Langsom tining Den optimale måten å tine kalkunen på, er å tine den på kjøl over flere dager.

Tiner den for raskt kan det få store konsekvenser for kvaliteten på kjøttet.

- Enkelt forklart vil kjøttcellene sprekke når kjøttet tines og går for fort fra frossen til tint tilstand. Kjøttsaften og all den gode smaken renner ut av kalkunen. Resultatet blir en tørr og smakløs kalkun. 

Dette er også årsaken til at du aldri må la kalkunen ligge på kjøkkenbenken for å tine.

- Ta kalkunen ut av esken, og dersom den er pakket i plast kan du la den ligge i plasten i kjøleskapet, forklarer Westerby.

Fersk eller frossen? Han får ofte spørsmål om hva som er best av fersk eller frossen kalkun. 

- Dersom du tiner den riktig har det fint lite å si, forklarer Westerby. 

- Med langsom tining vil den frosne kalkunen være tilnærmet lik en fersk.

Alt du trenger til kalkunmiddagen: • Her er oppskriftene og handlelista til kalkunmiddagen.

• Slik får du kalkunen supersaftig med dette enkle trikset.

• Derfor skal du ikke kaste posen med innmat som følger med kalkunen.

• Hvordan sjekke at kalkunen er ferdigstekt?

• Den perfekte måten å servere kalkunen på. Med denne metoden kan du sette hele kalkunen på bordet.

Se flere kalkunoppskrifter på våre matsider.