Har du kjøpt frossen kalkun som du planlegger å servere på nyttårsaften? Da bør du legge kalkunen til tining allerede i dag.
For å få en mest mulig smakfull og saftig kalkun er du nødt til å ta ut kalkunen fra fryseren flere dager i forveien.
- Helst to til tre dager før, oppfordrer Steve Westerby produktutvikler i Nortura.
I videoen over forklarer han hvordan og hvorfor du skal tine kalkunen så lenge i forveien.
Det beste jeg vet: Andreas Viestad legger kalkunen i lake
Langsom tining Den optimale måten å tine kalkunen på, er å tine den på kjøl over flere dager.
Tiner den for raskt kan det få store konsekvenser for kvaliteten på kjøttet.
- Enkelt forklart vil kjøttcellene sprekke når kjøttet tines og går for fort fra frossen til tint tilstand. Kjøttsaften og all den gode smaken renner ut av kalkunen. Resultatet blir en tørr og smakløs kalkun.
Dette er også årsaken til at du aldri må la kalkunen ligge på kjøkkenbenken for å tine.
- Ta kalkunen ut av esken, og dersom den er pakket i plast kan du la den ligge i plasten i kjøleskapet, forklarer Westerby.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger