NY HVERDAG: Harald Myhre (63) var med på et forskningsprosjekt på Nimi i 2010 der han trente tre dager i uken for sine kneproblemer, i stedet for operasjon. -  Det fungerte utmerket for meg. Jeg var 32 prosent svakere i venstrebeinet, og etter tre måneder var det kun to prosent som skilte fra høyrebeinet. Og jeg er fortsatt like bra, sier Myhre fem år etter prosjektet - og tre år etter at Dagbladet sist traff han. For et par uker siden syklet han Trondheim-Oslo og han har lagt bak seg 350 mil på sykkelen i år. -  Hverdagen min er helt annerledes, jeg tenker ikke en gang på knærne lenger. Alt fungerer bra, avslutter han. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
NY HVERDAG: Harald Myhre (63) var med på et forskningsprosjekt på Nimi i 2010 der han trente tre dager i uken for sine kneproblemer, i stedet for operasjon. - Det fungerte utmerket for meg. Jeg var 32 prosent svakere i venstrebeinet, og etter tre måneder var det kun to prosent som skilte fra høyrebeinet. Og jeg er fortsatt like bra, sier Myhre fem år etter prosjektet - og tre år etter at Dagbladet sist traff han. For et par uker siden syklet han Trondheim-Oslo og han har lagt bak seg 350 mil på sykkelen i år. - Hverdagen min er helt annerledes, jeg tenker ikke en gang på knærne lenger. Alt fungerer bra, avslutter han. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

Slik trener du vekk knesmertene

Trening er lurt for knærne, men ikke gå for hardt ut.

- Noen av de vanligste knelidelsene er meniskskader, leddbåndskader - både korsbånd og sideleddbånd, fremre knesmerter og artrose, sier Karin Rydevik, spesialist i idrettsfysioterapi og fagsjef på Nimi Ullevål.

- Meniskskader kan oppstå ved en akutt skade eller som en degenerativ prosess. Degenerativ betyr at meniskene påvirkes av en naturlig aldringsprosess som gjør de mindre elastiske og mindre robuste mot belastning. Leddbåndsskade er ofte akutte skader, fremre knesmerter kommer ofte fra over- eller feilbelastning. Artrose har ofte flere risikofaktorer, som overvekt, tidligere skade i kne og noen arvelige faktorer.

Rydevik forklarer at det finnes flere behandlingsformer av kneplager. Blant annet er rehabilitering og opptrening veiledet av fysioterapeut en veldokumentert behandling.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr for måned. 0,03 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr for uke. 7,86 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr for kvartal. 2,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

Spesialtilbud*

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 180 kr for 6 måneder. 1 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (449kr/6måneder).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.