Slik tryller du fram fantastiske sauser på kjøkkenet hjemme

Arne Brimis beste sausetriks

GJØR SUSEN: En god saus er prikken over i'en. Å bli god på sauser handler først og fremst om å smake. Foto: METTE MØLLER
GJØR SUSEN: En god saus er prikken over i'en. Å bli god på sauser handler først og fremst om å smake. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VIANVANG i Vågå (Dagbladet): Saus til vilt, saus til biff og saus til fisk.

Over dampende gryter forklarer Arne Brimi enkle triks for å trylle fram gode sauser.

Når Brimi holder matkurs på Vianvang, følger deltakerne ekstra godt med når kokken lager saus.

Smaksprøver I dag står 40 lærevillige kursdeltakerne rundt kjøkkenbenken. For hver ferdiglaget saus byr Brmi på skjeer med smaksprøver.

- Det er viktig å smake til sausen. Du må ikke bare følge en oppskrift, men lære deg å smake til slik at sausen blir så god som du vil ha den, sier Brimi inni dampen fra en diger kjele med kraft.

Kraften skal brukes i en av hans gode sjysauser, kokt opp med demerarasukker og rødvin.

- Hvis du synes det er moro å lage mat, da lager du god mat. Ja, slik tror jeg det er, sier Brimi.

Kniven går raskt uten at kokken kikker ned en eneste gang.

Sjalottløk Sjalottløk er en av favorittråvarene, og er viktig i mange sauser.

- Sjalottløk er den perfekte smaksoppbygger. Aromastoffene setter fint preg på maten den tilsettes, og gjør både saus og gryteretter enda bedre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer