Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik unngår du at jobben ødelegger kjærlighetslivet

- Mange skjønner ingenting før partneren står med kofferten i døra.

VIKTIG Å FOREBYGGE: Parterapeutene har sett mange brudd der den ene parten sier at kjærestens jobbfokus har ødelagt følelsene. De håper folk vil ta partnerens bekymringer om for mye jobbing på alvor. Foto: COLOURBOX
VIKTIG Å FOREBYGGE: Parterapeutene har sett mange brudd der den ene parten sier at kjærestens jobbfokus har ødelagt følelsene. De håper folk vil ta partnerens bekymringer om for mye jobbing på alvor. Foto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet): - Jeg har dessverre vært vitne til altfor mange brudd der den ene parten sier at kjærestens jobbfokus har ødelagt følelsene. Den andre parten er ofte svært fortvilet og sier ofte at: «Jeg trodde ikke det var så alvorlig», sier familieterapeut Kate Elin Søyland i Åpen Dialog.

For mange av oss er det vanskelig å sette tydelige grenser for å verne om familielivet og den skjøre romantikken.

- Mange er til stede fraværende i hjemmet. Det går ut over barna og den voksne som ønsker tid til noe annet enn jobb og «skal bare», sier hun.

Flytende grenser

- Vi lever i en verden hvor teknologien er i stadig utvikling og grensen mellom arbeidsliv og privatliv har blitt mer flytende, sier Heidi Bjurquist, forfatter av «Karriereforeldre; balansekunst på alle arenaer», og coach på BA Klinikken.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.