Slik unngår du baksmell i 2015

Be om høyere skattetrekk de neste månedene.

RIKTIG GRUNNLAG? Er skattekortet for 2014 basert på feil grunnlag, kan det gi deg en overraskelse i form av baksmell på skatten. Tror du dette kan gjelde deg, bør du endre skattekortet nå. Foto: COLOURBOX.COM
RIKTIG GRUNNLAG? Er skattekortet for 2014 basert på feil grunnlag, kan det gi deg en overraskelse i form av baksmell på skatten. Tror du dette kan gjelde deg, bør du endre skattekortet nå. Foto: COLOURBOX.COMVis mer

Dinside Å få baksmell på skatten kan for enkelte bety store innhogg i økonomien når den skyldige skatten skal tilbakebetales.

Frykter du restskatt på skatten for 2014, kan du gjøre noe for å unngå dette allerede nå.

Be om ekstra skattetrekk I årets skatteoppgjør var det hele 403 000 nordmenn som måtte betale totalt 5,5 milliarder kroner i restskatt, viser tall fra Skatteetaten.

Dette utgjør i snitt 13.647 kroner per person.

Vil du unngå å havne i denne statistikken når skatteoppgjøret kommer i 2015, bør du allerede nå sjekke om du betaler nok skatt.

Den enkleste måten å gjøre dette på, er å be arbeidsgiveren din om å trekke deg ekstra i skatt hver måned, for eksempel 1000 kroner, avhengig av hvor mye du tjener. Dette gjør du enkelt ved å sende en e-post til lønningsavdelingen på arbeidsplassen din.

Vil du at skatten som blir trukket er så riktig som mulig, kan du gå inn på Skatteetatens nettsider for å endre skattekortet for resten av 2014.

Slik endrer du skattekortet Ditt skattekort for i år er basert på tall fra selvangivelsen for 2013. Grunnlaget for beregning av ditt skattetrekk fikk du tilsendt enten i posten, eller i meldingsboksen din i Altinn for e-brukere, i desember.

Hvis dette grunnlaget ikke stemmer, kan du gå inn og endre skattekortet selv. De som har gått opp i lønn, bør gå inn og gjøre dette. Se hvem Skatteetaten råder om å endre på skattekortet.

Ved å logge inn via Skatteetaten.no kan du legge inn hvor mye du har tjent så langt i år, og hvor mye skatt du har betalt til nå. Denne informasjonen finner du på siste lønnsslipp.

Du bør også legge inn riktig forventet årsinntekt for 2014.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.

ENDRE: Her logger du inn via Skatteetaten.no for å legge inn rikitge tall, og hvor mye du har tjent, eller fått i pensjon, så langt i år. Foto: ILLUSTRASJON
ENDRE: Her logger du inn via Skatteetaten.no for å legge inn rikitge tall, og hvor mye du har tjent, eller fått i pensjon, så langt i år. Foto: ILLUSTRASJON Vis mer