RIKTIG LØPETEKNIKK: Her løper John Ertzgaard med riktig teknikk. Det vil si at han har hofta fram, og løper med korte raske steg som ikke lander for langt foran kroppen. Han er rett i ryggen, og lener seg ikke framover. Han bruker ikke energi på å bevege kroppen opp og ned slik at han nærmest hopper, men løper mest mulig rett fram. Hofta og hodet skal nærmest gå i en rett linje framover. Knut Kvalheim følger med på Ertzgaards teknikk, og er fornøyd. Foto: LARS EIVIND BONES
RIKTIG LØPETEKNIKK: Her løper John Ertzgaard med riktig teknikk. Det vil si at han har hofta fram, og løper med korte raske steg som ikke lander for langt foran kroppen. Han er rett i ryggen, og lener seg ikke framover. Han bruker ikke energi på å bevege kroppen opp og ned slik at han nærmest hopper, men løper mest mulig rett fram. Hofta og hodet skal nærmest gå i en rett linje framover. Knut Kvalheim følger med på Ertzgaards teknikk, og er fornøyd. Foto: LARS EIVIND BONESVis mer

Slik unngår du de vanligste feilene når du løper

Stort treningsprogram: Få bedre løpeform på seks uker.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Våren er på vei i full fart inn over Norge, og mange har opplevd den litt allerede. Når snøen blir borte og fuglene begynner å kvitre, merker flere at det kribler litt i føttene.

Kanskje har du planer om å delta i sentrumsløpet i Oslo 26. april, eller et annet løp i nærheten av deg? Dagbladet hjelper deg med å få en god start på løpesesongen med hjelp av Knut Kvalheim.

Den tidligere mellom- og langdistansestjernen er i dag løpetrener på IK Tjalve, og har laget to treningsprogrammer for Dagbladet.

Om du er helt fersk, men gjerne vil komme i gang med løpingen, bør du følge Kvalheims nybegynnerprogram. Det er laget slik at du får en mild start, men med god progresjon.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn