Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik unngår du feriekøene

Vi har sjekket med veitrafikksentralene landet rundt om hvor du kan forvente kø og kaos i sommer.

DEN GANG DA - OG NÅ: For femten år sida så køen på E 18 slik ut, og det kunne ta opp mot seks timer fra Oslo til Tvedestrand fredag ettermiddag. Så veldig mye har det ikke endret seg når det gjelder de mest populære utfartsdagene, eller hjemreisedagene, men uten køtrafikk kan du kjøre på snaue tre timer og betale 209 kroner i bompenger. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA - OG NÅ: For femten år sida så køen på E 18 slik ut, og det kunne ta opp mot seks timer fra Oslo til Tvedestrand fredag ettermiddag. Så veldig mye har det ikke endret seg når det gjelder de mest populære utfartsdagene, eller hjemreisedagene, men uten køtrafikk kan du kjøre på snaue tre timer og betale 209 kroner i bompenger. Foto: NTB ScanpixVis mer

Mette Brunes er trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen for Østlandet. Det er i hennes område de lengste feriekøene som regel oppstår. Hun har god oversikt over de veistrekningene som er mest utsatt, men har tro på at sommerens utfart vil gå uten store problemer dersom ingen uforutsette hendelser oppstår.

- Feriestille på veiene

- På Østlandet har vi ingen store veiprosjekter på gang i sommer, kanskje bortsett fra E6 ved Brumunddal. Vi håper og tror derfor at trafikken skal gå greit de fleste dagene. Men akkurat på de fredagene når de fleste starter sommerferien, er det vanskelig å unngå køene helt, sier Brunes.

Løsningen kan være å avvente med å kjøre en dag eller to. Hun har erfart at når ferien først er i gang, er det betydelig roligere på veiene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.