Slik unngår du jobbsmellen i høst

Her er rådene fra ekspertene

FERIE: Marit Midtun (38)  og barna Malin.M.Johansen (10) og Tuva.M.Johansen (10) besøker venner og familie i ferien. De tar verken med seg jobb eller skole på tur. - De siste dagene av ferien prøver vi å forberede oss på hverdagen. For eksempel få orden på døgnrytmen igjen, sier Marit. Her koser de seg på Operahuset i Oslo. Foto: Elisabeth Sperre Alnæs.
FERIE: Marit Midtun (38) og barna Malin.M.Johansen (10) og Tuva.M.Johansen (10) besøker venner og familie i ferien. De tar verken med seg jobb eller skole på tur. - De siste dagene av ferien prøver vi å forberede oss på hverdagen. For eksempel få orden på døgnrytmen igjen, sier Marit. Her koser de seg på Operahuset i Oslo. Foto: Elisabeth Sperre Alnæs. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): De positive effektene av ferien forsvinner i løpet av den første jobbuka, ifølge et forskningsprosjekt utført ved Radboud Universitetet i Nederland.

Stressforskeren Jessica de Bloom, som utførte studiet, anbefaler å dele opp ferien gjennom året.

-  Fordi de positive effektene av ferien forsvinner så raskt vil jeg anbefale å dra på ferie oftere. For eksempel ved å ta ut fire énukers ferier, i stedet for én fireukers ferie, sier de Bloom.

47 prosent av nordmenn føler seg uthvilt etter ferien, ifølge en internasjonal undersøkelse utført av Harris interaktive for Expedia. 14 prosent av 520 norske arbeidstakere har problemer med å starte på arbeid igjen etter ferien.

- Koble ut jobben Nordmenn er de som oftest sjekker jobbmail på ferie. Kroppen og sinnet bør få tid til å restituere seg i ferien. For at det skal skje bør man koble ut jobben, sier Asbjørn Grimsmo, seniorforsker ved Arbeidsforskningsinstituttet.

Forskning viser at mange ikke klarer det. Og det er særlig de som har en stresset hverdag som ikke klarer å koble ut. De har jobben i hodet, og mobil og bærbar PC på stranda.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer