Slik unngår du løpeskader

Geir Berg (43) mistet åtte måneder med løping på grunn av en overbelastningsskade. I dag løper han endelig igjen.

TRAPP OPP GRADVIS: - Mange tror at høy treningsmengde gjør deg mer skadeutsatt, men det er ikke nødvendigvis sånn. Det handler mer om hvordan man kommer seg dit. Treningsmengden må trappes opp gradvis, sier Kevin Nordanger Martin, fysioterapeut ved NIMI. Bildet er fra Sentrumsløpet i Oslo i fjor, et løpemål for tusenvis av mosjonister. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
TRAPP OPP GRADVIS: - Mange tror at høy treningsmengde gjør deg mer skadeutsatt, men det er ikke nødvendigvis sånn. Det handler mer om hvordan man kommer seg dit. Treningsmengden må trappes opp gradvis, sier Kevin Nordanger Martin, fysioterapeut ved NIMI. Bildet er fra Sentrumsløpet i Oslo i fjor, et løpemål for tusenvis av mosjonister. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Han elsker å løpe og har gjort det hele livet. Da han ble eldre satset han på mellomdistanse, men har slett ikke glemt kunsten å løpe fort selv om han har passert 40 år. Firebarns faren Geir Berg (43) holder koken, men fikk en bråstopp i fjor vår da løpeskaden plantar fascitt dukket opp.

- Jeg trente hardt, og løpte mye på mølle. Målet var å komme under 4.00 minutter på 1500 meter, og jeg la opp treningen deretter. Dessverre ble jeg skadet, og det er ikke før i vinter jeg har kunnet løpe ordentlig igjen, nesten et år etterpå, forteller Geir og viser oss stedet hvor smerten satte seg.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer