TRENINGSSKOLEN

Slik unngår du muskelkramper

Muskelen «knyter seg» og blir hard. Det gjør vondt. Skikkelig vondt. Hvorfor får du muskelkramper?

KAN GJØRE VELDIG VONDT: Kramper som oppstår i forbindelse med fysisk aktivitet skyldes som regel overbelastning av en muskel, men kan også skyldes dehydrering eller stort salttap på grunn av svette. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
KAN GJØRE VELDIG VONDT: Kramper som oppstår i forbindelse med fysisk aktivitet skyldes som regel overbelastning av en muskel, men kan også skyldes dehydrering eller stort salttap på grunn av svette. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Du har kanskje opplevd det. At det hogger til i muskulaturen, smerten er intens og du klarer ikke å bevege en eneste kroppsdel. Vi snakker om muskelkramper. En stram, og heftig smerte som kan vare alt fra noen få sekunder, til flere minutter. Men hva kommer dette av og hvordan kan muskelkramper forebygges?

Fra noen sekunder til flere minutter

- Muskelkrampe oppstår når en muskel ufrivillig og kraftig trekker seg sammen, og muskelstramningen ikke opphører. Du vil oppleve at muskelen «knyter seg» og blir hard. Dette varer som regel i bare noen sekunder, men noen ganger kan krampen pågå i flere minutter, sier fysiolog ved Oslo universitetssykehus, Jonny Hisdal.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer