Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik unngår du skader innendørs

Innendørstrening på harde gulv er en tøff belastning for kroppen.

TØFT FOR KROPPEN: Vi nordmenn trener mye innendørs, spesielt på vinteren. Innendørstreninga er hard belastning for kroppen, så ta det pent i starten slik at du unngår å skade deg. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
TØFT FOR KROPPEN: Vi nordmenn trener mye innendørs, spesielt på vinteren. Innendørstreninga er hard belastning for kroppen, så ta det pent i starten slik at du unngår å skade deg. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Vi er i Jorekstad Idrettshall på trening med Lillehammer 4. divisjon damer. De er klare for den andre fellestreningen i uka. Alderen er spredd fra 17 til 32 år. Noen er skoleelever og studenter, mens noen er i full jobb. Jentene synes det er motiverende å tilhøre et lag. Det gir inspirasjon, og et avbrekk fra en ellers så hektisk hverdag.

Mye skader

- Vi har fått håndballen inn med morsmelka. I hvert fall har de fleste av oss spilt håndball siden vi var små, sier trener Thea Marie Borgersen.

Hun leder jentene på kveldens oppvarming, som er en viktig del av treningsøkta for å unngå skader.

- De fleste av oss har opplevd skader. Noen verre enn andre. Det har gått mye i beinhinnebetennelser, knesmerter, overtråkk og skulderplager. Dette har gjort oss mer observante på skadeforebyggende trening, sier Borgersen.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?