Kolesterol

Slik unngår du sommerens kolesterol-feller

Høyt kolesterol øker risikoen for hjerte- og karsykdommer, men du kan senke nivået med 10-30 prosent ved å ha et hjertevennlig kosthold. Få ekspertenes tips til kolesterolvennlig sommermat.

VARIERER: Det grilles mye når campingturistene fra Vanylven, Hans Olav Rovde, Marian Rovde, Vidar Solheim og Annie Solheim er på tur. De griller det meste, men prøver å variere, og har alltid noe grønt til maten. Melon er også en sommerfavoritt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VARIERER: Det grilles mye når campingturistene fra Vanylven, Hans Olav Rovde, Marian Rovde, Vidar Solheim og Annie Solheim er på tur. De griller det meste, men prøver å variere, og har alltid noe grønt til maten. Melon er også en sommerfavoritt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er sommer og grillsesong – og for mange innebærer det klassisk grillmat som pølser, sommerkoteletter og grillribbe. Men sliter du med høyt kolesterol, diabetes eller ønsker å holde vekta, kan det ifølge ekspertene vært lurt å gå for andre alternativer på grillen.

Høyt kolesterol er en av de viktigste risikofaktorene for hjerte- og karsykdommer, som fremdeles er den vanligste dødsårsaken i Norge.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer