Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Slik vasker du dusjkabinettet

Nå trenger ikke vasken av dusjkabinettet være et ork lengre.

SKINNENDE RENT: Det krever sin mann å få dusjkabinettet så godt som nytt. FOTO: Ifö, Fotobox
SKINNENDE RENT: Det krever sin mann å få dusjkabinettet så godt som nytt. FOTO: Ifö, Fotobox Vis mer

Alle som noensinne har skrubbet i vei på et skittent dusjkabinett vet svært godt hvor slitsomt det er.

Såperester, shampoo, hårkurer, barberskum og hardt vann kan alle bidra til at dusjkabinettet fremstår som matt, skittent og flekkete.

Et ork De fleste av oss drømmer vel om vaskehjelp i det øyeblikket vi tar fatt på badevasken.

Selv om de fleste innredninger og materialer beregnet til bruk på badet er laget slik at de skal være lette å holde rene, kan dusjkabinettet være et ork å vaske.

Et enkelt søk på temaene "vask" og "dusj" genererer hundrevis av kloke råd og tips og frustrerte vaskefruers nøye utprøvde vaskemetoder, noe som gjør at det kan være vanskelig å skille klinten fra hveten hva vasking av dusjkabinettet angår.

Men noen fremgangsmåter og tips går igjen:

Et av de beste tipsene for hvordan man kan beholde veggene på dusjkabinettet skinnende rene er å dyppe en svamp i eddik og vaske over veggene med denne.

Denne løsningen vil også hjelpe til med å fjerne oppsamlingen av hardt vann langs veggene på dusjkabinettet.

Rengjør regelmessig Flere eksperter er også enige om at den beste måten å holde dusjen ren, frisk og lettere å vaske er å ta enkle grep regelmessig.

Tørk av veggene med et håndkle når du er ferdig i dusjen. La dørene i dusjkabinettet stå åpne i noen minutter etter at du er ferdig slik at luft kan få sirkulere og tørke veggene naturlig. På denne måten blir ikke bare dusjen lettere å rengjøre neste gang du skal vaske, men du holder også forekomster av mugg effektivt unna.

Holde rent, ikke gjøre rent Else Liv Hagesæther har skrevet boken "Rent, enkelt og greit", en bok for alle som ønsker å ha det rent og trivelig rundt seg uten at arbeidet med det tar for mye tid, og lener seg både på 30 års personlig erfaring og undersøkelser fra Sintef og Teknologisk institutt.

- Jeg sier alltid at det er lettere å holde rent enn å gjøre rent, forteller Hagesæther til Klikk.no.

- Med det mener jeg at du gjør det mye enklere for deg selv om du hver gang du dusjer går over veggene i dusjkabinettet med en grov mikrofiberklut, fortsetter eksperten.

- På den måten vil ikke kalkflekker få tid til å sette seg skikkelig og dusjen din vil være ren hele tiden.

Dersom du derimot ser at dusjen din trenger en skikkelig runde med skrubb og vask, her er fremgangsmåten:

Steg for steg: 1. Begynn med å dusje svært varmt vann over veggene, dørene og bunnen i dusjkabinettet. Dette vil ikke bare føre med seg hår og såpeskumrester ned i sluken, men det varme vannet og dampen fra det vil også løsne mye skitt fra veggene. som da vil bli lettere å vaske.

2. Fjern merker etter hardt vann (vann med mye kalk). Miks like mengder varmt vann og eddik i en bøtte. Skrubb flekkene godt. Denne miksturen virker også svært effektivt for å få håndtakene på dusjkabinettet og armaturet til å skinne.

3. Glass eller plastdørene på dusjkabinettet blir også skinnende rene med en kombinasjon av vann og eddik. Det finnes også en mengde ulike rengjøringssprayer for dusjen som vil kunne gjøre denne jobben.

4. Har du fliser i bunnen av dusjen begynn med å dusje disse med svært varmt vann. Dampen fra vennet vil hjelpe til med å løse opp såperester og annen skitt fra flisene. Bruk så Jif baderomsspray eller Cilit Bang for å skrubbe flisene vidre. Bruk en gammel tannbørste til å rengjøre fugene.

5. Dersom du har en opphopning av kalk i dusjhodet vil du ha oppdaget at lite vann kommer ut når du dusjer. Skru ned dusjhodet fra veggen. Fyll en beholder med eddik og la dusjhodet trekke i denne i noen timer. Dette vil løse opp kalkrester. Når du tar dusjhodet ut av eddiken, bruk en gammel tannbørste til å skrubbe dusjhodet inngående.

6. Nå rengjør sluket for hår og annen skitt. Om du opplever ekkel lukt fra sluket i dusjen, kan det hjelpe å helle litt matolje ned i det. Dette nøytraliserer ofte vond lukt.

Om du ikke vil bruke de svært kjemiske baderomssprayene man får kjøpt i butikken går det fint an å lage en egen:

En del ammoniakk på to deler vann på en sprayflaske vil rengjøre både dujkabinett og fliser for inntørket såpeskum. Det samme vil litt varm eddik (bruk mikrobølgeovn) på en sprayflaske gjøre.

Malin Skaar hos Lilleborg anbefaler spesialprodukter til å rengjøre dusjkabinettet.

- Bruk baderomspray og baderomskrubb som er beregnet på bruk på dusjkabinett. De løser raskt opp kalkrester og flekker, og gjør veggene blanke og fine, forteller Skaar til Klikk.no.

Kilder: iVillage, eHow, Lilleborg

Les også:

Husarbeid gjør kvinner syke

Limte det nye badet utenpå det gamle

Her finner du de kuleste interiørbildene

Her er oversikten over de beste norske matbloggerne

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

VASKESKREKK: Mange forbinder å vaske dusjkabinettet med blod, svette og tårer. FOTO: Ifö, Fotobox
VASKESKREKK: Mange forbinder å vaske dusjkabinettet med blod, svette og tårer. FOTO: Ifö, Fotobox Vis mer
HODEBRY: Dersom dusjhodet blir tett av kalkavleiring blir ikke morgendusjen like deilig.  FOTO: Hans Grohe
HODEBRY: Dersom dusjhodet blir tett av kalkavleiring blir ikke morgendusjen like deilig. FOTO: Hans Grohe Vis mer
SIKT OG SKYT: Om man velger rett vaskemiddel, trenger man kanskje ikke skrubbe så iherdig for å få dusjkabinettet rent og pent.  FOTO: Fotobox
SIKT OG SKYT: Om man velger rett vaskemiddel, trenger man kanskje ikke skrubbe så iherdig for å få dusjkabinettet rent og pent. FOTO: Fotobox Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media