Jegerskolen:

Slik velger du riktig hagle

Vi gir deg rådene du trenger for å velge riktig våpen.

FULLTREFF MED JEGERSKOLEN: Når du skal velge hagle, er det viktigste at den passer til din kropp. Ditt ledeøye skal være rett over sikteskinna. Foto: NTB Scanpix
FULLTREFF MED JEGERSKOLEN: Når du skal velge hagle, er det viktigste at den passer til din kropp. Ditt ledeøye skal være rett over sikteskinna.
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er lett å bli forvirret når du skal kjøpe din første hagle: Det finnes flere type hagler og mekanismer. De kommer med ulike løpslengder og i forskjellige kalibre. Prisene varierer fra det rimelige til det svindyre. Og hvordan vet du hvilken hagle du egentlig trenger? Vi gir deg rådene du trenger for å velge riktig våpen.

Utgangspunktet for all hagleskyting er at det er skjeftet eller kolben som sørger for at du treffer der du skal. I dette ligger det at hagla må passe til din kropp.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer