Slik velger du riktig rifle

Endre Østerbø (15) har fersk jegerprøve i lommen. I høst skal han på hjortejakt med pappa Geir Helge. Dette må de tenke på i valget av rifle.

NYTTIG HJELP: Endre Østerbø får mange nyttige tips hos Kristian Myrmel, våpenekspert hos Jaktia i Førde. Selv jakter Myrmel med en Schultz & Larsen med GRS-stokk. Alle foto: Egill J. Danielsen
NYTTIG HJELP: Endre Østerbø får mange nyttige tips hos Kristian Myrmel, våpenekspert hos Jaktia i Førde. Selv jakter Myrmel med en Schultz & Larsen med GRS-stokk. Alle foto: Egill J. Danielsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi ble med Endre til den lokale våpenbutikken, for å få råd fra deres våpenekspert.

- Velger du en pakke til 10.000-15 000 kroner, har du utstyr for mange år fremover. Men strengt tatt kommer du i gang med å bruke 3 000 kroner på et 80 år gammelt våpen og brukt billigkikkert, sier våpenekspert Kristian Myrmel hos Jaktia i Førde.

I motsetning til hagleskyting, hvor det å sikte handler mer om å peke – er rifleskyting presisjonsarbeid på høyt plan.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer