Slik velger hotellet hvem som får det beste rommet

Det er ikke tilfeldig: - Vi bruker følgende fordelingsnøkkel.

OPPGRADER: Spar penger når du bestiller, og bruk heller disse til å oppgradere rommet ditt. Foto: ODD ROAR LANGE
OPPGRADER: Spar penger når du bestiller, og bruk heller disse til å oppgradere rommet ditt. Foto: ODD ROAR LANGE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Dobbeltrom er ikke bare et dobbeltrom. Noen får fjordutsikt, mens andre ender med utsikt mot bakgården.

Enkelte får veranda, mens andre får et rom hvor det knapt er plass til kofferten, og det til samme pris. Hvorfor er det slik?

Enkel filosofi Det er en ganske enkel filosofi bak tildeling av rommene på hotellet.

- Først og fremst er det jo prisen som avgjør. Bestiller og betaler du for en suite, så får du naturligvis det, sier hotelldirektør ved Quality Hotel Waterfront i Ålesund, Kristin Bjånes.

HOTELLVINNER: Du kan selv være med å bestemme hvor bra hotellrom du skal ha. Lær deg de smarte triksene. Foto: ODD ROAR LANGE
HOTELLVINNER: Du kan selv være med å bestemme hvor bra hotellrom du skal ha. Lær deg de smarte triksene. Foto: ODD ROAR LANGE Vis mer

- Men du kan selvsagt ha flaks å bli oppgradert fordi hotellet bare har suiter igjen. Ellers er det alltid best å bestille via hotellets eller hotellkjedens nettside.

Slik gjør de det - Vi gjør som de fleste andre hotell. Vi bruker følgende fordelingsnøkkel, sier Vanja Langsåvold Braute ved Scandic Hotel Seilet, og ramser opp:

• De beste rommene går til stamgjester.

• De nest beste rommene går til de med hotellkjedens bonuskort og til de som har bestilt rom direkte til hotellet, enten via nettside eller ved å ringe.

• De «dårligste» rommene går til dem som har bestilt gjennom bookingsider som booking.com og hotels.com.

Det kan selvsagt være unntak, men dette er altså hovedregelen.

Stamkunder - Stamkunder som bor mye hos oss får velge rom innenfor den kategorien de betaler for, sier Thon Hotel-direktør Henriette Kitel.

Antall overnattinger får du kanskje ikke gjort så mye med.

- Stamgjester regnes dersom en har minst en overnatting pr. måned, sier Kristin Bjånes.

Andre hotellkjeder praktiserer minimum ti overnattinger pr. år. Dersom du finner et hotell du trives på så bør du bruke det samme neste gang.

Si gjerne til dem, når du booker direkte, at du trivdes der forrige gang. Alle liker er fornøyd gjest.

Book direkte Et siste smart triks er å bestille rom via hotellets egen hjemmeside, og betal med en gang. Det gir deg den beste prisen og du sparer fort 200 kroner.

Disse pengene bruker du til å oppgradere rommet ditt ved innsjekking. Dermed kan du ende opp med superior-rom eller juniorsuite til samme pris som enkeltrommet.

Er du på jakt etter hotellseng men får vite at hotellet er fullt? Eller vil du bli oppgradert til et bedre rom eller kanskje få rommet til halv pris? Her er hotellbransjens hemmelige insidertriks.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer