Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Storbyferie

Slik vil New York snu turistsvikten

Mangfold og sikkerhet.

FRYKTER BESØKSSViKT: New Yorks turistmyndigheter frykter svikt i antall besøkende utlendinger i år, og vil starte en kampanje i Europa for å friste oss til å fortsette å reise over. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix 
FRYKTER BESØKSSViKT: New Yorks turistmyndigheter frykter svikt i antall besøkende utlendinger i år, og vil starte en kampanje i Europa for å friste oss til å fortsette å reise over. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix  Vis mer

I fjor besøkte 60,3 millioner mennesker New York. 12,7 millioner av dem var utlendinger. I år er tallet ventet å stige til 61,3 millioner. Likevel forventer turistmyndighetene lavere inntekter.

Det skyldes at færre utlendinger er forventet å besøke «The Big Apple» i år, og utlendingene legger igjen mer penger, faktisk fire ganger så mye som amerikanere på New York-visitt gjør, skriver Conde Nast Traveler.

Omlag 600 millioner dollar er nedgangen i besøkende utlendinger forventet å utgjøre.

Billigere hotell

Årsaken til at færre utlendinger ser ut til å ville besøk New York i år, knyttes direkte til innsettelsen av Donald Trump som president.

Undersøkelser viser at interessen for å søke etter flybilletter til USA generelt falt med 17 prosent i tiden da Trump overtok roret etter Barack Obama.

Foreløpig er flyprisene fra Europa til USA relativt stabile, men flere byer i USA opplever nå en til tider stor nedgang i hotellprisene. En undersøkelse gjort av nettstedet Kayak har gjort, viser at hotellprisene både i Las Vegas, San Francisco og New York har falt med over 30 prosent i gjennomsnitt de siste ukene.

New York slår tilbake

I New York ønsker de lokale myndighetene å stimulere utlendinger til fortsatt å besøke byen, og starter nå en kampanje rettet mot det europeiske markedet.

- New York er en by som ønsker alle velkommen. Det ligger i våre grunnleggende verdier, sier viseborgermester Alicia Glen til New York Times.

- Vi skal minne våre besøkende på hva vi står for, så vi kan beholde New York både som den mest besøkte byen, og dessuten den sikreste byen i Amerika, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media