Slik virker trening på søvnen din

Vær tålmodig - effekten kommer på sikt.

FINN RETT TIDSPUNKT: Venter du for lenge med treningen, kan du faktisk sove dårligere. Men i en ny studie fra USA, kommer det fram at trening kan ha en positiv langtidseffekt på søvn. Foto: COLOURBOX
FINN RETT TIDSPUNKT: Venter du for lenge med treningen, kan du faktisk sove dårligere. Men i en ny studie fra USA, kommer det fram at trening kan ha en positiv langtidseffekt på søvn. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi som jobber med søvn, sier alltid at fysisk trening er bra for søvnkvaliteten. Men dette er både òg. Legger du treninga til for seint om kvelden, er det problematisk, sier avdelingsdirektør for samfunn og psykisk helse Børge Sivertsen ved Folkehelseinstituttet (FHI).

- Hva som er for seint, er individuelt, men som en hovedregel anbefaler vi å avslutte treninga seinest et par timer før leggetid, sier han.

50
%
RABATT

BLACK WEEK

BLACK WEEK

Halvår
39 kr/pr. mnd
Totalt 234kr/for 6 mnd
Få 50% rabatt nå

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer