Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Slik woker du med en vanlig stekepanne

Få grønnsakene til å rulle i stekepannen på kokkers vis.

PANNETRIKS: Snu grønnsakene uten stekespade. FOTO: Øivind Lie (bildet er manipulert)
PANNETRIKS: Snu grønnsakene uten stekespade. FOTO: Øivind Lie (bildet er manipulert) Vis mer

Du har kanskje sett med en smule beundring på kokker som woker grønnsaker der de med en liten bevegelse får grønnsakene til å rulle rundt i pannen. Uten å bruke stekespade.

Det er ikke så veldig mystisk. Pannen skal ikke opp og ned, som man kanskje skulle tro, men frem og tilbake.

Bråstopp Du løfter pannen fra platen og skyver den rakt fra deg, for så å legge inn en skikkelig bråstopp. Da fortsetter grønnsakene fremover, følger kanten på pannen rundt, og faller tilbake i pannen. Litt som en surfebølge som bryter.

Pølser eller grønnsaker Trikset fungerer selvsagt like bra på pytt i panne som wokgrønnsaker, og du trenger litt men ikke mye trening før maten ruller rundt i pannen på kokkers vis.

Rund kant Du trenger en panne med rund kant, og det er greit hvis den er ganske dyp. Jo rundere den er, jo lettere er det.

Les også:

Slik blir potetene sprø

Slik lager du perfekt espresso

De fem beste majonestriksene

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

BØLGE: Skyv pannen fra deg med en brå stopp. Da treffer maten vegen på pannen, følger krummingen og faller tilbake i pannen. FOTO: Øivind Lie
BØLGE: Skyv pannen fra deg med en brå stopp. Da treffer maten vegen på pannen, følger krummingen og faller tilbake i pannen. FOTO: Øivind Lie Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media